2020.05.29. 15:00:00 8646 286

Nyolc tipp a biztonságos napfürdőzéshez - Így maradjon egészséges a bőröd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyílnak a virágok, nyílnak az ajtók, talán lassan a strandok is, a nap egyre többet éri testünket. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy csak a 30 fokos meleg beálltával károsíthatja bőrünket a napsütés, azonban ez téves elgondolás. Szerencsére a napozás nagyon hasznos is lehet, de a megfelelő fényvédelemről mindenképpen gondoskodnunk kell.

Napvédelem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napvédelem

Mikor, hogyan napozzunk?

A nap életet adó energia, azonban rengeteg kutatás azt támasztja alá, hogy ha túl sokat tartózkodunk a napon, és nem a megfelelő időben, annak komoly bőrkárosító következményei lehetnek. Ezért fontos, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a napon tartózkodásban, ezáltal a napozás ne káros, hanem egészséges időtöltés legyen. Felmérések alapján 1000iu D-vitamin képződéséhez Budapesten napközben húsz perc séta elegendő úgy, hogy az arcunkat, kezünket, alkarunkat szabadon hagyjuk.

Ezt ajánlja a szakember

A kiváló hírű Harangvölgyi Institute speciálisan képzett kozmetikus szakemberei azt javasolják, hogy legyünk inkább negyven percet a direkt napfényben, nagyobb fedetlen testfelülettel tíz óra előtt, napozó krém nélkül, hogy megszerezzük a szükséges D-vitaminadagot, de arcunkat, dekoltázsunkat ekkor is kenjük fényvédővel. Ők a fizikai fényvédelmet ajánlják a kémiaival szemben. A fizikai szűrők természetesek, irritációmentesek. Nem okoznak érzékenységet, allergiát. A kémiai szűrők hőt termelnek a bőrben, ami gyorsabban öregíti a szöveteket. Tanulmányok bizonyítják, hogy rombolóan hathatnak a szervezetre, emellett magas az irritáció esélye is. Hormonhatást alakíthatnak ki, emellett károsak a környezetre.

A krém, mint pajzs

Nem mindegy tehát, hogy milyen krémet használunk. A HV SUNCARE napozó- és védőkrémet az előzőekben leírt fontos szempontoknak megfelelően fejlesztették ki, így mára már számos rajongót szerzett magának. Köszönhető ez annak is, hogy bármely évszakban, bármilyen korban biztonsággal alkalmazható. Vízlepergető hatásának köszönhetően a vízben is védelmet nyújt, védőpajzsként ott marad a bőrünk felszínén és visszaveri a fénysugarakat. A HV Suncare krémet vastagabban kenve növelhetjük annak védőképességét.

Ezt a szuper krémet itt tudod megvásárolni>>

Tippek, hogyan élvezd a napot biztonságosan:

  • Hidratálj kívülről és belülről! Folyamatosan igyál tisztított vagy ásványvizet, hogy pótold a test vízpárolgását!
  • Esténként mindig használj jó minőségű arc- ás testápolókat, hogy a napi vízveszteséget a bőröd is azonnal pótolhassa!
  • Soha ne legyen védtelen a bőröd, leszámítva a D-vitamin gyűjtés meghatározott időtartamát!
  • Mindig kalapban vagy sapkában légy a napon!
  • Vigyázz, a gyerekek bőrének immunitása sokkal gyengébb – őket a legjobb 50-es, kizárólag fizikai fényvédővel kenni és ruhával védeni. Rajtuk mindig legyen sapka, ha napon vannak!
  • A gyerekek vízben és sportolásnál hosszú ujjú felső öltözéket és sapkát viseljenek!
  • A fizikai fényvédőnél számít a bőrre felvitt mennyiség – légy alapos, hogy mindenhova elég kerüljön. Ne maradjon ki a száj, a fülcimpák, az orr, a szemkörnyéke, a nyak és kézfej sem!
  • Kerüld a direkt napot 11 és 17 óra között!
  • Törölközés és fürdés után mindig kend be magad újra!

További információ: harangvolgyi.hu/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A babás holmik elő- és utóélete – 3+1 hasznos „gyerekdolog” nem csak anyukáknak 2.

Krémek, ruhák, kendők, egyéb kiegészítők, mindenre és bármikor bevethető kütyük. Ha babás dolgokról van szó, a beszerzendő lista szinte végtelen. Érdemes meggondolni, erről a listáról mit szerzünk be, mert haszna nem mindegyiknek lesz. Szerencsére, azért nem minden holmi ilyen, sőt!

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?