2017.01.17. 11:00:49 15344 370

Nutellás tekercs rendhagyó piskótából - ezt ki kell próbálni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemrég egy régi klasszikust készítettem el modernebb formában, meg is osztanám veletek a receptet. A sütemény mutatós lett, könnyű elkészíteni. Ráadásul iszonyat finom, de egyáltalán nem kalóriaszegény. Az alapreceptre természetesen a neten bukkantam rá.

Csokitekercs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokitekercs

Nutellás tekercs rendhagyó piskótából - recept

Íme a hozzávalók a piskótához: - 6 tojás - 8 evőkanál cukor - 10 dkg narancsos étcsokoládé - 1 evőkanál kakaópor - 1 mokkáskanál sütőpor - 5 evőkanál liszt

Hogyan készítettem el?

A piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a tojás sárgákat a cukorral fehéredésig kevertem. Eközben az étcsokoládét elkezdtem felolvasztani vízgőz felett, majd hozzáadtam a cukros masszához. Hozzátettem a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaóport is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel fellazítottam. 180 fokra felmelegített sütőben egy sütőpapírral bélelt nagyméretű tepsiben sütöttem meg. Kb. 15-20 perc alatt megsült, de közben arra kell vigyázni, hogy a piskóta széle ne száradjon meg, mivel az esetben lehetetlenség feltekerni. Már sütés közben isteni illata volt a narancstól. A megsült tésztát kifordítottam a tepsiből, hogy le tudjam húzni róla a sütőpapírt, majd egy másik sütőpapírba feltekertem. Mielőtt teljesen kihűlt volna, kitekertem és elkezdtem rákenni a tölteléknek szánt nutellát. Azért jó, ha valamennyire meleg még a tészta, mert így a nutella könnyebben kenhető lesz, nem szakítja fel a piskóta tésztáját.

Miután elegendőnek éreztem a krémet, újból feltekertem a tésztát, értelem szerűen már a sütőpapír nélkül. A roládomat úgy tettem dekoratívabbá, hogy fehér cukordíszeket tette a tetejére. Lehetőség szerint úgy 1 órán keresztül állni kell hagyni, bár én szinte azonnal fogyasztottam belőle.

Tippek a piskótához:

Az étcsokoládéból ízlés szerint lehet hozzá használni sima étcsokit vagy akár málnásat is. Sőt egy kis megtört, szeletelt mandula is passzol a tésztába. Tortaformában is elkészíthető.

Tippek a töltelékhez:

A mogyorókrém helyett bármilyen krémet, lekvárt használhatsz, amit úgy ítélsz meg, hogy illik a piskótádhoz. Ilyenkor azért nem árt mérlegelni, hogy a krémet teljesen kihűtött vagy langyos tésztára célszerűbb-e kenni.

Forrás: Alaprecept: mindmegette.hu/csokis-piskotatekercs-bodzaszorpos-lime-os-turokremmel.recept

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...