2020.10.21. 14:37:17 10062 238

NNK: az influenza elleni mindkét védőoltás biztonságos
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyaránt hatékony és biztonságos a három-, illetve a négykomponensű influenza elleni védőoltás - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Influenza - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Influenza

Galgóczi Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy az őszi-téli időszak kedvez a felsőlégúti megbetegedéseknek, ezek közül is influenza a legjellemzőbb és a leggyakoribb. Mint mondta, az influenza súlyos fertőző betegség, károsítja a légutak nyálkahártyáját, "utat nyitva" a bakteriális felülfertőződésnek.

Kiemelte, az influenza ellen van védőoltás, az Egészségügyi Világszervezet minden évben meghatározza, hogy az adott szezonban mely influenza-vírustörzsek ellen ad védelmet az oltás.

A háromkomponensű oltóanyag két A és egy B, a négykomponensű ezek mellett még egy B vírustörzset tartalmaz - ismertette.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, mind a három-, mind a négykomponensű influenza elleni védőoltás hatékony és biztonságos védelmet nyújt a vírus ellen.

Hozzátette: a kormány évek óta ingyenesen biztosítja az influenza-védőoltást a 65 év felettieknek és a kockázati csoportba tartozóknak, azonban idén mindenki ingyen hozzájuthat a vakcinához háziorvosán keresztül.

Arra kért mindenkit, kérjék a védőoltást háziorvosuktól.

A szakember beszélt arról is, hogy 64 óvodában és 31 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs, 176 osztálynál és 17 iskolánál digitális tanrend van érvényben.

Koronavírus-fertőzéssel huszonöt kórházban 2023 embert kezelnek, 201-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt napon 48 idős, krónikus beteg halt meg a fertőzéssel összefüggésben. Tizennégy gyerek is kórházban van a fertőzés miatt, azonban intenzív ellátásra vagy lélegeztetésre egyikük sem szorul.

Beszámolt arról is, hogy az 1259 elhuny hat százalékánál nem találtak krónikus vagy alapbetegséget a fertőzés igazolásakor.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta: a magyarországi összes halálozás nem haladja meg az elmúlt tíz év hasonló időszakában regisztrált mértéket.

Az osztályvezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy az összes fertőzött 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Esküdni mernék! – Kedvenc esküvős filmjeink, ha már itt a május

A madarak csicseregnek, a méhek döngicsélnek, szerelem van a levegőben, amit az egyre többször felharsanó esküvői harangok, vagy éppen a hangosan dudáló esküvői menet is egyértelműen jelez. Hiába, a május a szerelem, így az esküvők hónapja is, szeptember-októberig nincs is megállás, már ami a lagzikat illeti.