2021.12.29. 13:05:00 8449 240

Ne engedj utat a Karácsony utáni letargiának!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hosszú hetekkel felvezetett, pörgős karácsonyi ünnepek után könnyen erőt vehet rajtunk egyfajta lehangoltság. A lelki felkészülés, az evés-ivás jó társaságban, a tartalmas beszélgetések és az újdonságok okozta jókedv után mondhatni, hogy természetes egy kevés hiányérzet. Főleg, ha neked is dolgoznod kell a két ünnep között!

Lehangoltság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lehangoltság

Be tudod azonosítani, mi az, ami miatt lehangolt vagy? Probléma máris megoldva! Hogy hogyan? A dolog okozta jó érzést ne tedd kizárólag a Karácsonytól függővé!

Dekoráció nélkül nem elég hangulatos a lakás:

Amennyiben a karácsonyi dekoráció és a karácsonyfa leszedése után csupasznak érzed a tereket, akkor sem kell húsvétig várni a díszítéssel! Figyelemelterelő elfoglaltságként készíts általános, téli díszeket, húsvét utánra pedig tavaszi és nyári elemeket, majd tedd ki az éppen aktuális időszaknak megfelelőket. Ha nem tartod elegendőnek a kézügyességed, lakásdekorációs üzletekben is vásárolhatsz ilyeneket.

Vendégek nélkül üresek a szabadidőnek fenntartott órák:

Miért kellene különleges alkalomnak lennie ahhoz, hogy ismét összejöjjön a család vagy a baráti társaság? Rendezz néhány hetente vagy havonta (batyus?) vacsorapartit, ha pedig beköszönt a jó idő, fixáljatok minél több szabadtéri programot. Teraszokon, vízparton és piknik keretében is jókat lehet beszélgetni. Vagy, amennyiben nem vágysz társaságra, de unatkozol, akkor olvass és alkalmanként nézzetek a családtagokkal együtt meg filmeket. (Természetesen popcorn kíséretében :-) ) A közösen látott vagy olvasott művek jó alapot képezhetnek a későbbi társalgások során.

Hiányoznak az apró kedveskedések:

Az, hogy fontosak vagyunk valakinek, nem csak az évi 3 alkalommal történő ajándékozásban mérhető! Különösebb ok nélkül is meglephetjük szeretteinket, mert éppen csak eszünkbe jutott valamiről vagy nekünk esik jól adni. Hidd el, a kezdeményezésed viszonzásra fog találni, és mosolyt csal az arcodra!

Kényelmes volt, hogy tele volt a hűtő:

Az előre elkészített ételek extra szabadidőt nyújtottak és nem kopogott a szemünk, míg elkészült a fogás. A mindennapokban ez is megvalósítható, ha jó előre kitalálod a menüt, használható bevásárlólistát írsz, és felhasználod a maradékokat is. Röviden megfogalmazva: főzz előre több napra! A tömbösített főzéshez segítséget találhatsz korábbi cikkeink között. Természetesen add meg a módját pl. hétvégenként a terítésnek, és az étkezések teljenek tv és kütyük nélkül!

Jól esett az otthoni nyugalom:

Hozz meg egy fontos szabályt jövőre! Munkaidőn kívül nincs szó a munkahelyi dolgokról! A késő délutántól kezdve érkező e-mailek és telefonhívások bizonyára megválaszolhatók másnap reggel is. A mobiltelefont állítsd át “Ne zavarjanak!” módra, és a fontos személyeknek készíts egy kivétel listát. Ők lesznek azok, akik a korlátozás ellenére elérhetnek fontos ügyekben. Az elalvás előtti időszakra pedig érdemes csendesebb, képernyő nélküli elfoglaltságot időzíteni. Próbáld ki ezeket és meglásd, nyugalmasabban telnek majd az esték otthon.

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...