2024.03.20. 17:49:57 7536 259

Nagyon gyorsan elkészül ez a tészta vacsora
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor tényleg minden a feje tetején áll, és már az egész család nagyon éhes, bevetheted az örök, megbízható tésztát, mint megmentődet. Gyorsan elkészül, könnyen fogyaszthatóvá válik elrejtve benne a brokkoli, így nem kell ostoroznod magad, hogy megint nem eszik zöldséget a gyerek.

Brokkolis tészta Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brokkolis tészta Fotó:123rf.com

Csupán négy összetevő szükséges az elkészítéséhez, de a végeredmény kimondottan ízletes lesz. Viszont, ha hozzáteszel egy ötödiket is, akkor bomba! Ennek a tésztának különösen jól áll a citromlé, ezzel olajat is spórolhatsz, finom szószossá (és kevésbé kalóriadússá) varázsolhatod a tésztád.

4 hozzávaló (és egy kicsi) és kész a brokkolis tészta

Ezeket készítsd elő: egy csomag kagylótészta (hosszabb tésztákkal is működik, de rövidebbel jobban kijönnek az ízek), két fej brokkoli, reszelt sajt (parmezánnal az igazi, de választhatsz másfajtát is, a lényeg, hogy jól beleolvadjon az ételbe), egy kanál olívaolaj vagy vaj, plusz összetevő: citrom

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát a csomagon található utasítás szerint. Amíg készül, vágd fel a brokkolit apró darabokra. Amikor látod, hogy még két perced van, hogy kivedd a tésztát a vízből, dobd be mellé a brokkolidarabokat.

Készítsd el a citromos szószt a következőképpen: facsarj egy citromot egy üvegbe (amennyiben kezeletlen a héja, azt is reszelhetsz bele), tegyél hozzá olvasztott vajat vagy olívaolajat, sót, borsot, egy kis chilit, reszelt sajtot, egy kanállal a tészta főzővízéből, majd jól rázd össze. Szűrd le a tésztát és a brokkolit, majd mehet rá a citromos szósz, és egy adag finom reszelt sajt. Az étel elkészítése kb.15 percet vesz igénybe, elfogyasztása ennek a töredékét, jó étvágyat hozzá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jeges teák változatosan

Lassan kopogtat az ajtón a forró nyár, így gyakrabban támad kedvünk hűsítő-frissítő, igazán jól eső hideg vagy jéghideg italokat fogyasztani. Az otthon kevert jeges teáknak számos előnyük van, hiszen amellett, hogy könnyen elkészíthetjük azokat, a kreativitásunkat is szabadon engedhetjük. És még valami: a magunk gyártotta jeges teák egészségesebbek lehetnek boltban vásárolt társaiknál, mi több, olcsóbbak is.

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?