2023.11.23. 12:10:00 5779 230

Mozaikcsaládok az ünnepi asztal körül - Így hozd össze a sértett feleket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberek gyakran felemás érzésekkel várják a karácsonyt: Örülnek a szabadnapoknak, viszont rettegnek néhány olyan találkozástól, amit illemből nem utasít(hat)anak vissza. A karácsonynak nem szabadna kényszerből vállalt dolgokról szólnia, és szomorú, ha valakik kénytelenek azokkal ünnepelni, akikkel feszült a viszonyuk.

Párban és pár nélkül karácsonykor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párban és pár nélkül karácsonykor

Amennyiben a trópusokra nem menekülhetünk a karácsonyi rokonlátogatások elől, még mindig ott a lehetőség arra, hogy véget vessünk a számunkra kellemetlen karácsonyi hagyományoknak! Ha valakinek a társaságában nem érezzük jól magunkat, udvariasan mondjuk le vagy hárítsuk el a látogatást. (Van, amikor nem is mi vagyunk rosszban másokkal, viszont a mi fejünk felett dúl a „hidegháború”. Ezek a sorok ezekre az esetekre is vonatkoznak.)
Amennyiben viszont a szívünk mélyén rendeznénk a helyzetet, az adventi időszak éppen megfelelő ahhoz, hogy kitárjuk a szívünket, vagy másokét meglágyítsuk.
A karácsonyi ünnepek ugyanis a remény és a változás lehetőséget hordozzák magukban: ha valóban akarjuk, akkor az ünnepek alkalmával képesek lehetünk megbocsátani, vagy bocsánatot kérni.

A legtöbb esetben nem is a vér szerinti családtagok csatároznak, hanem a közös gyermekkel rendelkező volt házastársak. A sértett fél negatív érzelmei legfőként akkor csaphatnak fel, amikor az exe új partnerrel jelenik meg az ünnepek idején.
Ezek a helyzetek sem menthetetlenek, hiszen előre megfontolt tervezéssel és őszinte kommunikációval el lehet simítani ezeket a feszültségeket még a karácsony előtti hetekben is!

A közös gyermek(ek) érdekében jobb az egymással történő megbékélés, amit csak a történtek és a várható történések nyílt átbeszélésével lehet elindítani. Fontos, hogy mindkét fél esélyt kapjon aggodalmai és érzései kifejezésére. Valamint kölcsönösen próbálják meg beleképzelni magukat a másik helyzetébe.
Ha ez megtörtént, akkor ebben az új minőségben érdemes néhány olyan rövid, közös programot beiktatni, amely alatt lehetőség van a feszengés enyhítésére. Már ezekkel a lépésekkel sikerülhet a közös karácsony miatt felmerülő stressz enyhítése.
Amint a konfliktus enyhül megnyílik az út a kompromisszumok előtt: A partnerségi viszony szerelem helyett új alapokat kap a kölcsönös tisztelet és a gyereknevelés képében.

Amennyiben a viszony annyira elmérgesedett volt házastársak vagy vérrokonok között, hogy négyszemközt nem tudják rendezni a konfliktust, érdemes lehet vagy szakembert, vagy egy pártatlan ismerőst, mint mediátort bevonni a közeledési folyamatba.

Az ellenségeskedés csupán kényelmetlenségeket szül – a közeli hozzátartozóink részére is -, így tényleg jó elgondolkodni, hogy miért is ne lehetnénk az a fél, aki a szeretet jegyében békejobbot nyújt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...