2020.11.25. 14:51:34 10152 268

Mit tehetünk gyomorégés ellen? – Házi módszerek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg a második várandósságom alatt meg nem tapasztaltam a gyomorégés „gyönyöreit”, el sem tudtam képzelni, milyen kínokat él át az, akinek ez mindennapos probléma. Sokan gyógyszertári készítményekkel igyekeznek enyhíteni a kellemetlen tüneteket, pedig szuper házi módszerek is léteznek.

Gyomorégés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyomorégés

Ha rendszeres a jelenség, érdemes kicsit alaposabban körbenéznünk a táplálkozásunk háza táján, mert a probléma általában ott keresendő. A túlzott szénhidrátbevitel, az ezzel együtt fogyasztott zsíros, nehéz ételek mind-mind a gyomorégés jóbarátai lehetnek. A túlságosan savas ételek sem kedveznek ennek a jelenségnek, így az étrendünket mindenképpen érdemes megreformálni.

Hogy mi segíthet még a bajban?

Szerencsére rengeteg olyan természetes szer is van, ami kiválthatja a gyógyszertári készítményeket. Ne legyünk restek ezeket kipróbálni, hosszú távon megéri „pepecselni” például egy teával.

Már babaként is ismerhettük

Az édeskömény leginkább a fiatal anyukáknak lehet ismerős, akiknek babája hasfájással küzd. Nos, ugyanilyen hatásos lehet az alkalmazása felnőtteknél, gyomorégés esetén is. Főzhetünk belőle teát is (két teáskanálnyi édeskömény magot forrázzunk le 2 dl forró vízzel, majd hagyjuk állni 10 percig és szűrjük le), de rágcsálhatjuk a magokat is. Mindkét módszer segíthet legyűrni a gyomorégést, a „rágcsálás” pedig leheletünket is frissítheti.

Csökkenti a savat, nyugtatja a gyomrot

Ősi szer gyomorbántalmak ellen a gyömbér. Szintén rágcsálhatunk is belőle, egy darabka friss gyömbért, de a belőle készült teát is kortyolgathatjuk. Utóbbi a következőképpen készül: egy teáskanál frissen reszelt gyömbért 1 deciliter vízzel leforrázunk, állni hagyjuk 5-10 percig, szűrjük és már kortyolhatjuk is.

Ami mindig, mindenre jó

Azt hiszem, a szódabikarbónát senkinek nem kell bemutatni. Számtalan házi praktika létezik, melyben ez a kis fehér por a főszereplő. Keverj el egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízben. Hogy elviselhetőbb legyen a sós íz, egy kevés citromlé is mehet a vízbe. Kortyolgasd el és segíteni fog.

Ami másként hat

A gyomorégés jelenségét az okozza, hogy a gyomorsav a nyelőcsövön keresztül visszaszivárog, illetve valószínűleg a gyomor és a nyelőcső közötti izom sem zár normálisan. Az almaecet pont utóbbira lehet jó hatással. Étkezés előtt érdemes fogyasztani belőle, méghozzá úgy, hogy egy pohárban elkeverünk két teáskanál almaecetet. Ennek hatására a nyelőcső és a gyomor közti záróizom összezáródhat.

Nem csak a limonádédat dobja fel

A menta nyugtató, emésztést segítő hatása kiváló, és még a gyomorégést is csökkentheti. Akár teát is főzhetünk belőle, de csak simán a levelét is elrágcsálhatjuk. arra kell ügyelnünk, hogy vannak, akiknek gyomrát irritálhatja a fogyasztása, így felerősítheti az amúgy is kellemetlen tüneteket.

Forrás: hazipatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!