2023.04.19. 12:35:00 7008 278

Mini ördögszekerek nélkül? Kevesebb por, kevesebb porcica!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akinek lehetőségében áll, nyugodtan kérdezze csak meg a nagymamáját arról, hogyan is lehet elérni, hogy kevesebb por legyen a lakásban, és ezáltal kevesebbet kelljen takarítani! Szuper kis praktikákat fogunk hallani tőlük! A többiek pedig csak kattintsanak rá erre a cikkünkre!

Porcicák összetakarítása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Porcicák összetakarítása

A minap négylábú kis szőrmók társam begurította a kedvenc labdáját a hűtőszekrény alá, és meglepődve tapasztaltam, mennyi porcica távozott azzal együtt, mikor kipiszkáltam. Pedig hétvégén volt nagytakarítás!
Tudom, hogy az éjjel-nappal működő elektromos berendezések miatt jobban porosodnak a helyiségek, de a más forrásokból származó szöszmöszt jobb lenne kint tartani.

1. Hagyd az utca porát a lábtörlőn!

A lábtörlőt pedig tedd a bejárati ajtón kívülre! Sajnos társasházaknál lába kelhet, de jobb nem bent lehúzni rajta a cipő talpát, mert úgy csak az előterünket „porozzuk be”.

2. Cipőben ne mászkálj a házban!

Amikor valamit elfelejtettünk betenni a táskánkba, akkor se rohanjunk cipővel vissza a lakásba érte, mert egy csomó (akár az egészségünkre ártalmas dolgot is tartalmazó) koszt hordunk vele végig a padlón. Főleg kúszó-mászó babák és kényes kisállatok miatt figyeljünk oda erre!

3. Ablak csak szellőztetés céljából legyen nyitva!

Nagyon jól eshet a friss tavaszi levegő, de az éltető oxigénnel együtt nagy mennyiségű por is érkezik kintről. Ezért ne tárjuk ki órákra az ablakot, inkább rendszeres időközönként szellőztessük át gyorsan a helyiségeket.

4. Kerüljenek sűrűbben tisztításra a szövetek!

A nehéz sötétítő függönyök hatalmas felületen teszik lehetővé a por számára, hogy megtelepedjen. Minden egyes meglebbentéssel kis porfelhő fog távozni belőle a légtérbe. Mosásba velük, és a díszpárnákkal is!

+1 Napi szinten fésüld a háziállatok bundáját!

Akárcsak a mi hajunk, az állatok szőre is napi szinten cserélődik és hullik. Amit pedig sikerül kifésülnünk, az nem a padlón és a szőnyegen vagy a kanapé szövetén landol.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.