2023.12.06. 08:33:22 6257 250

Mikor mondhatod magad sikeresnek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A siker fogalma köré a legtöbben az anyagiakban való gyarapodást gyűjtik. A siker azonban ennél jóval több. Szinte azt is mondhatnánk, hogy legalább annyiféle siker alternatíva és meghatározás létezik, ahány ember. Ekként lehet a siker személyre szabott. Figyelemre méltó azonban az angol novellista F. Forsyth definíciója, aki szerint a siker: elérni mindazt, amit az ember célul tűzött ki maga elé. Ez ugyanakkor nem szűkíthető le csupán csak a hírnévre, a vagyonra, a társadalmi státuszra. Sem nem tévesztendő össze az előbb felsoroltakkal.

Elért cél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elért cél

Általában elmondhatjuk, hogy a személyes életben való előrehaladást nagyban befolyásolja a munka, melyet végzünk, és amelynek bevételéből biztosíthatjuk megélhetésünket, egzisztenciánkat. Vannak azonban olyan társadalmi-kulturális vélekedések, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy nem lehet az egyén minden téren, élete minden területén ugyanolyan sikeres. Ha valaki a szerelemben szerencsés, annak egy másik életterületen kell megfizetnie az árát – például: a karrier terén, ahol viszont nem igazán a tervei szerint alakulnak a dolgok. Egy másik nézet szerint viszont a siker: a kitűzött célok elérésére való folyamatos törekvés, amikor kiaknázzuk a bennünk rejlő erőforrásokat, képességeket a teljesítmény és a haladás érdekében.

A sokat futtatott „sikerreceptekkel” szemben sokan szkeptikusak, mivel az, ami az egyik ember esetében (egyszer) működőképes volt, az nem biztosíték arra nézve, hogy másnál, arra meg végképp nem, hogy mindenkinél ugyanolyan módon érvényesüljön. Garancia nincs! Ám fogódzók, motivációs metszéspontok léteznek.

A valódi siker mögött mindig munka van, legyen az egyén bármennyire is tehetséges, a babérkoszorú nem fog a veleszületett képesség okán a fejére kerülni. Ezért nem javasolt rögtön az első „kudarcélménynél” felborítani a terveket, hiszen odaadással, alázattal látványos eredmények érhetők el. Minden erőfeszítésnek előbb-utóbb megterem a maga gyümölcse, még akkor is, ha olykor-olykor nincs látványos prosperálás. ​

Ragadjunk ki egy területet. A tudományt. Milyen lehet a tudományos téren megvalósított siker? Törékeny. Egy ilyen szféra, mely folyamatos fejlődésre, innoválódásra van „berendezkedve”, szinte lehetetlen maradandó sikerről beszélni, hiszen mindaz, ami néhány éve mérföldkő-lépésként volt számon tartva, ma már avíttá formálódott. Mivel a tudománynak nincs egy meghatározott végpontja, ezért a siker a folyamatokban bontakozhat ki. A tudósok hozzáállása, együttműködése, a tudomány iránti szenvedélyes érdeklődésük és elkötelezettségük ugyancsak sikerként könyvelhető el.

A sikerben mozgás van. Dinamika. A sikerre orientált személy valahonnan valahova el szeretne jutni, valamit el szeretne érni. A siker sokarcú, ezért a sikerre orientáló egyéntől függ, hogy melyik arc irányába szegezi a tekintetét, illetve élezi motivációját. Cél pedig lehet bármi, ami az egyén lelki-szellemi növekedését előidézheti: a nyugalom, az elégedettség, a jól(l)ét, a műveltség, az egészség, a kiegyensúlyozottság, a családi boldogság, az elismertség, a pénzügyi elégedettség, a jó kapcsolatok...

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...