2019.12.23. 16:21:24 9165 307

Miért tartja távol a rákot és a szívbetegséget az alma és a zöld tea?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A flavonoid vegyületek – vagy ahogy néha nevezik a bioflavonoidok – állnak a zöldségek és a gyümölcsök karakterisztikus íze és illata mögött. Miattuk különbözik a spenót íze és illata a narancsétól, miattuk piros a paprika és kék az áfonya. Ennél persze sokkal többről van szó.

Zöld tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöld tea

A növényekben fellelhető vegyületek tárházának jelentős része a flavonoidok. Az eddig felfedezett és meghatározott több mint 4000, növények által előállított vegyület közül mintegy 600-at hívunk flavonoidnak vagy karotinoidnak és közülük mindössze 50 vagy 60 marad aktív azt követően, hogy elfogyasztottuk és járul hozzá az egészségünkhöz. Több közülük aktív és értékes antioxidáns amely távol tartja a rákot és a szívbetegséget, azaz jó hatással van az érrendszer állapotára. A csoport más tagjai képesek csökkenteni a duzzanatokat, a fájdalmat vagy az allergiás reakciókat. Megint mások a vírusok ellen képesek védelmet nyújtani.

Mindezt persze nem úgy kell érteni, mint azt a mondást, amely szerint napi egy alma távol tartja a doktort. A flavonoidon önmagukban nem csodaszerek és mind a rák, mind a szÍvbetegségek kialakulásának még számtalan más oka is lehet mint az, hogy nem szedünk belőlük eleget. Az már tudjuk, mennyi az “elég”. Ez napi 800 grammnál kevesebb flavonoid. Ezt a legegyszerűbben almából és zöld teából szerezhetjük meg, de jótékony hatása van a vörösbornak és a fekete csokoládénak is.

Ráadásul az ausztráliai Edith Cowan Egyetem kutatói által írt tanulmány szerint a flavonoidok védőhatása különösen erős azoknál az embereknél, akik sok alkoholt isznak vagy dohányoznak. A kutatók több mint 53 000 dán ember által fogyasztott ételt illetve az emberek étrendjét elemezték. Rájöttek, hogy a fenti 800 gramm, flavonoidban gazdag “alapanyag” elfogyasztása során legalább napi 500 milligramm flavonoidok juta a szervezetbe és ez már megfelelő védelmet nyújt az érrendszeri betegségek ellen. A rák elleni hatáshoz naponta 1000 milligramm szükséges. Ennél még érdekesebb volt az a megállapítás, hogy hiába növeljük meg ezt az értéket, az már nem jelent plusz védelmet, még az erős dohányosoknál vagy a közepesen sok alkoholt fogyasztóknál sem.

Az okokról, az ausztrál kutatók azt gondolják, hogy a flavonidok azért védenek meg a rák és a szívbetegségek ellen, mert gyulladásgátló hatásuk van. A Nemzetközi Epidemiology Journalban közzétett 2017. évi tanulmány azt is megállapította, hogy megfelelő mennyiségű flavonoid gátolja a rákos sejtek növekedését.

Forrás: healthline.com/health-news/apples-and-tea-can-protect-against-cancer-heart-disease

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.