2016.01.23. 19:15:38 11239 340

Mi volt a vacsora? – Mondjuk 100 évvel ezelőtt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán már az őskorban is azzal voltak elfoglalva a nők, mit tegyenek a családjuk elé este, esetleg hogyan készítsék el a hős férfiak által elejtett mamut húsát. Ha az összetevők sokban változtak is az évezredek alatt, a kérdés örök: mi legyen a vacsora?

100 év vacsorái |  Forrás: youtube.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 100 év vacsorái | Forrás: youtube.com

Persze, a válasz erre általában a szokásos „Nekem mindegy!”, aztán persze ami az asztalra kerül, az mégsem olyan jó, merthogy: „Én nem erre gondoltam!”. Na, ebből vannak aztán az izgalmas viták.:-)

Nem tudni, 100 évvel ezelőtt ez hogy ment, vajon akkor is ilyen válogatósak lehettek az emberek, de egy rövid videó segítségével megtudhatjuk, miket evett az emberiség az elmúlt évtizedekben. Ki tudja, talán még ihletet is meríthetünk a ma esti vacsorához az összeállításból.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?

Főzés nélküli frissítő levesek – Ha beüt a forró szezon

A téli időszakban a melengető ételek, míg a nyári hőségben leginkább a hűsítő jellegű változatok fogyasztását részesítjük előnyben. Számos levestípussal még a főzéssel járó időt is megspórolhatjuk. Ilyenek a nyers zöldség- és gyümölcsfélékből, valamint fűszernövényekből készített hideg vagy hűtve tálalt levesek. Népszerűségüket alacsony kalóriatartalmuknak és gazdag tápanyagértéküknek köszönhetik, melyek fogyasztásában még a fogyókúrázók is örömüket lelhetik.

Hasznos tippek a környezettudatos és takarékos életért

A nemzetközi fejlesztési program (UNDP) 2024 januárjában az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlenségére hívta fel a figyelmet. Bizonyos intézkedések megtételét azért tartja kulcsfontosságúnak, hogy mindezekkel csökkentsük e drámai változásokkal szembeni sebezhetőségünket. Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárás, a tengerszint emelkedése egyre sürgetőbbé tette a lépések megtételét. Mi most azt igyekszünk körbejárni, hogy egyénenként, saját környezetünkben, otthonainkban, mit tehetünk a klímaváltozás elleni védelem érdekében, illetve a folyamat megfékezésében.