2023.09.13. 11:45:00 7526 240

Mi köze a szociális kapcsolatoknak a pénzügyi helyzetünkhöz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A modern életmód és a városiasodás egyfajta szociális izolációhoz és társadalmi szintű magányhoz vezetett már önmagában is, amit a világjárvány és a miatta hozott intézkedések csak még inkább elmélyítettek. Az emberi kapcsolatok beszűkülése negatívan befolyásolja a mentális egészséget, és ezáltal a pénzügyi helyzetünket is.

Közösség és pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közösség és pénzügyek

A szociális elszigeteltség révén minimális védőháló feszül a szűk értelembe vett családok és az egyes személyek „alatt”. Mivel minden problémánkat egyedül kell megoldani, valamint anyagilag finanszírozni, belép a képbe a pénzügyi stressz is. Ez szintén súlyos testi és lelki egészségügyi jár, ami mintegy spirálként pénzügyi jólétünkre is negatívan hat.

A társadalmi magány negatív hatásai

Az emberek a szociális támogatottság érzete nélkül a jóllétüket és életminőségüket romboló magányt is megélhetnek. A magány érzése hosszú távon növelheti a depresszió, szorongás és más mentális egészségügyi problémák, valamint a magas vérnyomás, a szív- és más krónikus betegségek kialakulásának kockázatát egyaránt.

Hogyan védekezhetünk a szociális elszigetelődés ellen?

Az online fórumok és a közösségi média különböző csoportjai természetesen jók arra, hogy kapcsolatba lépjünk embertársainkkal, de csak egy minimális szintű megnyugvást hoznak a személytelenségük miatt.
Ezért szedjük össze a bátorságunkat és csatlakozzunk olyan érdeklődési körünknek megfelelő klubokhoz és szervezetekhez, amelyek rendezvényein rendszeresen és személyesen találkozhatunk másokkal. Ha jobban szeretjük a spontán ismerkedést, akkor járjunk el közösségi rendezvényekre (pl. fesztiválok, koncertek, kiállítások), de önkéntes tevékenységek vállalásával is bővíthetjük is baráti körünket.
A mély barátságokkal felvértezve biztosabbak lehetünk abban, hogy vész esetén (anyagi és lelki) támogatásra lelhetünk.

A pénzügyi nehézségek és az általa okozott stressz gyakran vezetnek konfliktushoz a családban és az egyéb emberi kapcsolatokban. Ez nem meglepő, hiszen egy feszült ember sohasem túl jó társaság. Sokszor észre sem vesszük, de a gazdasági bizonytalanság a munkavégzés szintjének rovására is mehet, ami pedig a munkahelyi kapcsolataink minőségét befolyásolják kedvezőtlenül.

Ezekkel a félelmeinkkel és gondjainkkal sohasem szabad egyedül maradnunk, főleg akkor fontos közösen is átbeszélni az aggasztó anyagi helyzetet, amikor rajtunk kívül mások is érintettek közvetve vagy közvetlenül benne.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Jeges teák változatosan

Lassan kopogtat az ajtón a forró nyár, így gyakrabban támad kedvünk hűsítő-frissítő, igazán jól eső hideg vagy jéghideg italokat fogyasztani. Az otthon kevert jeges teáknak számos előnyük van, hiszen amellett, hogy könnyen elkészíthetjük azokat, a kreativitásunkat is szabadon engedhetjük. És még valami: a magunk gyártotta jeges teák egészségesebbek lehetnek boltban vásárolt társaiknál, mi több, olcsóbbak is.

Nekik elnézzük a „szúrós” kedvet – Ezért szeretjük a kaktuszokat

Ezek az egzotikus, alakgazdag és virágokkal is ékeskedő, szívós és könnyen alkalmazkodó növények nem csak a szenvedélyes virággyűjtők kedvenceiként tarthatók számon. A száraz levegőjű szobákba ugyancsak javasolt elhelyezni ezeket a hálás növényeket, melyek aztán élő díszekként is esztétikus látványt nyújtanak. Ismerkedjünk kicsit a kaktuszfélék különleges családjával.

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?