2023.07.24. 15:18:19 5484 198

Mesél a külsőd
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nagyon furcsa lehet, de az arcunk bizony mesél rólunk. Az arc képes nagyon fontos információkat átadni a személyiségünkről. Ránézésre nem ez az első dolog, ami eszünkbe jut. Maximum arra jutunk ilyenkor, hogy ha valakivel megismerkedünk, az első benyomásunk róla kellemes vagy kellemetlen lehet. Csak ezek után figyeljük meg jobban és kezdünk el bizonyos következtetéseket levonni a belső tulajdonságaival kapcsolatban.

Különböző arcok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különböző arcok

Azonban az arcvonásokból sokkal gyorsabban információhoz juthatunk. Ezt azonban semmiképp sem szabad szentírásnak venni. Inkább csak amolyan iránynak, útmutatónak. Ha jobban megismerünk valaki, lehet, hogy a véleményünk is változni fog róla, az első benyomásunk ellenére is.

Az arc formája jelezheti az illető személyiségi dominanciáját. Az arc szélességének és hosszának aránya arra utalhat, az illető mennyire lehet sikeres az életben. A vékonyabb és hosszabb arcú emberek inkább vezető típusúak, a szélesebb és kerekebb arcúakkal szemben. A vékony arcú embereket valahogy szigorúbbnak tartják és keményebb, határozottabb stílusúnak.

Az arccsontok is árulkodóak lehetnek. Állítólag a magas tesztoszteron szinttel rendelkező emberek arccsontja vastag és széles az arcuk. Ennek a hormonnak közvetlen kapcsolata lehet az agresszív viselkedéssel. Az ilyen egyének általában domináns és lázadó szelleműek. Ezt a nők tudat alatt bizony érzik is. A filmrendezők előszeretettel választják az ilyen karaktereket bűnözők szerepére.

A ráncok is sokat tudnak mesélni egy emberről. Nem csak az életkorra utalhatnak. Az arcizmokat használva különböző izomzatot dolgoztatunk. Ezek idővel természetesen mélyülnek. Nem véletlenül például nevezik a szánk körüli ráncokat nevető ráncoknak. Amikor sírunk, csodálkozunk, mérgesek, szomorúak vagyunk is más ráncok jelennek meg az arcunkon. A szemeink körüli szarkalábak optimizmusra utalhatnak. Az ilyen embereket rendkívül emocionálisnak tartják, ők is sokat mosolyognak. A homlok ráncai azonban mély és nehéz érzelmekről árulkodnak. Ez az ember komoly lehet és nagyon sok mindent élt át.

Az ember szakmájára is következtethetünk az arcuk alapján. Ezt mégpedig úgy, hogy melyik oldalukkal fordulnak a kamerák felé. A racionális gondolkodásúak inkább az arcuk jobb oldalával fordulnak a kamerák felé. Ők lehetnek például a matematikusok, mérnökök, könyvelők, vegyészek. Aki bal oldalát tartja a kemera elé, az inkább emocionális és művészi beállítottságú. Ők pszichológusok, színészek, énekesek, művészek, pedagógusok lehetnek.

Az orrunk mérete is sok mindenről árulkodik. Rengeteg féle orr forma létezik. Előszeretettel plasztikáztatják is ezt a testrészt, mert nagyon sokan nem tartják a sajátjukat ideálisnak. De milyen is az ideális orr? A pisze a turcsi, vagy a vékony és hosszú? Nehéz megmondani. Az egész arc szerkezetétől függ ez is. Az azonban megfigyelhető, minél nagyobb az orr, annál ambiciózusabb lehet valaki. Ezek az emberek hajlamosak inkább a perfekcionizmusra.

Még egy selfie is nagy jelentőséggel bír. A selfie típusa és az adott személy jellemvonásai között is lehet bizonyos összefüggés. A barátságos emberek például inkább lejjebbről készítenek fotót magukról és lazán, természetesen viselkednek, míg a kissé neurotikusabb társaik "pózolnak" a kamrába, és van, hogy kifejezetten érzékelhető a merev arc és kényszeredett mosoly. Ezért van az, hogy nagyon nehéz bármit is elmondani egy kép, fotó alapján, mert az emberek ilyenkor megjátszák magukat.

A szépség a kedvesség? Ez érdekes kérdés. Vajon a szépnek tartott ember kedves is? Létezik amolyan "hideg" , azaz merev szépség, aki ugyan kívülről tökéletesnek tűnik, de ki tudja mit rejt a külseje. Illetve van a kedves, aranyos és mindig mosolygós is, aki ugyan semmiben és sehogy sem tökéletes, de ez sem őt, sem pedig a környezetét nem zavarja, mert a bája a természetében rejlik.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...