2014.10.14. 20:14:24 4958 19

Mégis igazi húsból van a mekis hamburger?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A McDonald's megelégelhette a lejárató kampányokat, és videóposztokban válaszol az emberek kérdéseire. Most éppen az egyik leglényegesebb, azaz a hús témakörben nézhettek meg egy videót, amely arra kérdésre adja meg a választ, hogy rózsaszín szmötyi vagy valódi hús van a burgerekben.

Hamburger | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hamburger | Fotó: 123rf.com

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca azért engedett be vendégeket és újságírókat az üzembe, hogy eloszlassa azokat a városi legendákat, melyek az ételeik elkészítését övezik – írja a Daily Mail. Kiderült például, miért néz ki ugyanúgy egy többhetes burger, mint egy frissen vásárolt. A McDonald's szerint azért, mert a szendvicsek kiszáradtak, a penész megjelenéséhez pedig nedvességre van szükség.

A kaliforniai gyárban 180 tonna húst dolgoznak fel naponta, és ez csak egy a lánc 35 ezer üzeméből. Az is kiderült, a húspogácsák 100 százalék marha- (vagy csirke)húsból készülnek, ember- vagy patkányhúsnak nyoma sincs. Ahogy rózsaszín trutyi sincs már bennük. Hét évig azonban adagoltak azodikarbonamidot a húspogácsákhoz, és a zsömlék a mai napig tartalmazzák ezt az anyagot, amit amúgy jógamatracok gyártásánál is használnak. Ez a vállalat szerint azonban nem azt jelenti, hogy műanyag volna az ételben, és hangsúlyozzák: termékeik minden élelmiszer-biztonsági előírásnak megfelelnek.

A kampány keretében bárki kérdezhet a cégtől Twitteren vagy Facebookon keresztül, a leggyakoribb és legérdekesebb kérdésekre pedig videoüzenetben válaszolnak.

Forrás: vs.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!

A babás holmik elő- és utóélete! – 3+1 hasznos „gyerekdolog” nem csak anyukáknak 1.

Aki már túlvan az első babázós korszakán, bizony megmosolyogva gondol vissza egykori önmagára, hogy mennyi kencét, kiegészítőt vásárolt össze, és ebből mennyit nem használt soha. Ám szerencsére, nem egy olyan holmi is van, amit bőven a gyerkőc születése után, sőt, akár gyerek előtt is használhatunk.