2021.04.27. 15:45:00 7948 234

Le a pattanásokkal! Ezek a kevésbé ismert pattanás elleni összetevők is segíthetnek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha neked sem hoznak hosszú távon megoldást a hagyományos pattanás elleni készítmények, itt az ideje új összetevők nyomába eredni. Szerencsére a bőrgyógyászoknak van pár új alternatívájuk erre a kellemetlen bőrproblémára.

Pattanás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanás

A bababőr sajnos sokunknak a pubertás után sem tér vissza, mi vagyunk azok, akik felnőttként is az aknés bőr árnyékában élünk. Hiába a rengeteg bőrápolási termék, és itt leginkább az olyan baktériumölő hatású szerekre gondolok, amelyek fő összetevője szalicilsav vagy benzoil-peroxid, többünknek nem igazán jelentenek gyógyírt.

Vannak azonban olyan összetevők, amelyekről bár már hallhattunk a pattanások elleni harcban, egy- egy új formulában most mégis potenciálisan hatásos összetevőnek számíthatnak. Ráadásul akár bőrirritáció nélkül is elérhető velük a vágyott javulás!

Propolisz és méz

A koreai nők egyik csodaszere a propolisz, én azt feltételezem, hogy a miénktől ennyire eltérő étrenddel együtt hozza azt a porcelánbőr szerű hatást, amit annyian irigylünk tőlük. A méz antibakteriális hatékonyságát már többször bizonyították, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása szintén segíthet a pattanásos bőrt megnyugtatni. A különböző koncentrációjú készítmények mindenkinél más és más eredményt hozhatnak.

Pro- és prebiotikumok

Az étrendünk, emésztőrendszerünk egészsége és bőrünk állapota köztudottan szoros kapcsolatban állnak egymással. Emiatt van pár olyan bőrápolási márka, amely nem csupán a bél mikrobiális környezetében, de a bőrén is igyekszik egyensúlyt teremteni! A „jó” baktériumok egészséges egyensúlya a bőrön szükséges ahhoz, hogy az ép lehessen, ellentétes esetben gyulladás alakulhat ki, amely bőrbetegségeket okozhat. Éppen ezért azoknak is ajánlott pre- vagy probiotikumos technológiát alkalmazó készítményeket használni, akiknek bevált a benzoil-peroxid, hiszen az válogatás nélkül pusztítja el az arcunkon megtalálható baktériumokat. Azt azonban fontos megjegyeznünk, hogy nagyon nehéz olyan kozmetikumot előállítani, amelyikben képesek tartósan életben tartani a szükséges jó baktériumokat, így ezek az anyagok meglehetősen hígítottak.

Kakukkfű és oregánó

Az illóolajok szerelmeseinek jó hír, hogy a teafaolaj mellett hamarosan újabb kettő gyógynövény kivonata is harcba szállhat a pattanások kialakulásához társítható baktériumok elpusztításában. A sokszor antirezisztens baktériumok úgynevezett biofilmeket is képesek képezni a bőrön, amik ellenállni képesek a hagyományos antibakteriális szereknek. Ezt a gondot oldja meg egyes szakemberek szerint például az oregánó illóolaja, ezért érdemes lehet bevenni az ezzel készült készítményeket a szokásos arcápolási rutinba.

Barátcserje

A faggyútermelés kiegyensúlyozására, így a hormonális pattanások és a mitesszerek kialakulásának csökkentéséhez az illatos barátcserje tűnik új befutónak. Előreláthatólag a pórusok eltömődését megakadályozva nyújthat nagy segítséget, azonban - az előző illóolajokhoz hasonlóan - ennek arcbőrön való hatékonyságának fokát a mai napig vizsgálják.

Figyelem! Már bármilyen apró változtatás az arcápolási rutinban is nem kívánt mellékhatásokat eredményezhet, ezért bőrgyógyászunkkal egyeztetve kezdjünk csak neki egy-egy új készítmény kipróbálásának!

Forrás: www.allure.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.