2023.09.12. 17:20:00 11158 330

Körte, te isteni! Desszertbe veled!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Te is úgy vagy, hogy egy kicsit már sok volt a szilvából és a szőlőből? Váltsunk vissza az almával párba állított gyümölcsre, és együk meg igyuk a körtét! Ha nem vagy sütkérezős kedvedben, rittyents össze a körte főszereplésével egy lédús gyümölcssalátát.

Körtés pite - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Körtés pite

Az őszi desszertek lehetnek hidegek és melegek is, de egy a biztos: szeptemberben még gyümölcsökkel készülnek! A tökös finomságokat hagyjuk csak meg az októbernek.
Volna kedved egy egyszerű és ízletes körtés süteményhez, ami meghozza kicsit az őszi hangulatot?

Gyömbéres-körtés pite:

Hozzávalók:

1 cs. liszt
Fél cs. cukor
1 tk. sütőpor
Negyed tk. szódabikarbóna
Negyed tk. só
Fél tk. fahéj
Negyed cs. vaj, olvasztva
Negyed cs. csésze tej
1 db tojás
Vanília kivonat
2-3 ek. méz
Néhány csipet gyömbér vagy egy tk. frissen reszelve
2-3 db közepes méretű körte, hámozva és vékonyan felszeletelve

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy átlagos méretű és kerek piteformát.
A lisztet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat egy tálban keverjük össze.
Egy másik tálban pedig az olvasztott vajat, a tejet és a vanília kivonatot keverjük hozzá a felvert tojáshoz. A két tál tartalmát öntsük össze, keverjük ki egy tésztává, majd töltsük fel vele a piteformát. A tölteléknek szánt körtét mossuk és hámozzuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Egy kevés mézhez keverjük bele a gyömbért, majd kenjük belőle a körteszeletek mindkét oldalára. A megízesített körteszeleteket végezetül terítsük el mutatósan a pitetészta tetején. A maradék mézet öntsük rá, és kissé simítsuk el a sütemény tetején. Süssük a körtés süteményt kb. 25 percig, a sütés lezárása előtt végezzünk tűpróbát.
A pitét hagyjuk kicsit hűlni mielőtt felszeljük, majd ízlés szerint tálaljuk egy-egy gombóc vaníliafagyival vagy egy adag frissen felvert tejszínhabbal!

Őszi gyümölcssaláta dióval

A körtét és egy kicsivel kevesebb almát mossunk meg alaposan, valamint magozzuk ki. Ha szeretnénk, akkor meg is hámozhatjuk a gyümölcsöket. Az előkészített körtét és almát vágjuk kisebb darabokra.
A diót törjük durva darabokra, majd egy serpenyőben pirítsuk is meg egy kevés olívaolajon. Adjunk hozzá egy kevés mézet, és ízesítsük meg fahéjjal és szerecsendióval.
Zárjuk el a lángot, és forgassuk bele a serpenyő tartalmába a kockára vágott gyümölcsöket.

Az így elkészült gyümölcssalátát fogyaszthatjuk desszertként is, de sültek mellé is kínálhatjuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...