2020.03.23. 17:48:43 9970 279

Koronavírus kismamaként
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kisbaba érkezése a családba mindig nagy boldogsággal, izgalommal jár. Utóbbiból valószínűleg kicsit több is jut az éppen gyermeket váróknak, hiszen járvány idején átrendeződnek a dolgok.

Várandósság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Várandósság

Akik néhány hete, hónapja még a pozitív tesztnek örültek, most aggodalommal vegyes boldogsággal néznek az előttünk álló hónapok elé. Mi lesz a vizsgálatokkal? Hogyan alakul majd a szülés? A kérdések többségére még nincs konkrét válasz, hiszen minden attól függ, hogyan alakul a helyzet kishazánkban, és a világban egyaránt.

Mi az, amit kismamaként megtehetünk ebben a helyzetben?

  • Az első, és talán legfontosabb, hogy várandósként fogadjuk meg a legáltalánosabb és egyben legfontosabb tanácsot: maradjunk otthon!

  • Több helyen lehetett azzal kapcsolatban tájékoztatót olvasni, hogy a várandósoknak mire is érdemes odafigyelni. Egyelőre az alapvető, általános higiéniai szabályok betartásán túl (ezekről bővebben itt olvashatsz) egyebet ebben a más állapotban sem tudunk tenni, de fontos, hogy ezeket mindenképpen betartsuk!

  • Az eddigi tapasztalatok alapján a kismamák nem tartoznak a fokozottan veszélyeztetett csoportba, már ami a vírusra való fogékonyságot illeti. Ám a várandósság az immunrendszer szempontjából egy megváltozott állapot, a fokozott odafigyelés ezért is fontos!

  • Érdemes időben tájékozódnunk, pláne, ha a várandósság azon szakaszában vagyunk, amikor fontos vizsgálatok várnak ránk.

  • Ugyanígy fontos érdeklődnünk abban az esetben is, ha gyógyszer használatára kényszerülünk várandósságunk alatt. Mikor tudjuk felíratni a gyógyszert, melyik patikában áll rendelkezésünkre az adott szer?

  • Legyünk türelmesek! Ez a helyzet mindannyiunkra nagy terhet ró most, de az egészségügyben dolgozókból vesz ki most a legtöbbet. Legyünk velük szemben türelmesek, kövessük az ő utasításaikat, segítsük ezzel is a munkájukat.

  • Ne hagyjuk, hogy a pánik elrontsa az örömünket! Figyeljünk oda, de közben várjunk boldogan, örömmel a kisbabánkat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.