2023.01.05. 17:15:00 6933 265

Kezdd az évet az élethelyzetednek megfelelő teával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miről szeretnéd, hogy szóljon számodra 2023? Hogy könnyebben elérd a célodat, zárd le sikeresen azt az élethelyzetet, amiben most vagy! Ehhez egy kis eltökéltség szükségeltetik, és nem vicc: egy jó nagy bögre tea. A csodás főzetekből nem véletlenül van ilyen sokféle, ugyanilyen sokféle problémára nyújthatnak megoldást!

Különböző teafajták - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különböző teafajták

Kicsit távolodjunk el a ceyloni zöld teától és a gyümölcsös ízesítésű fekete teáktól, hogy teret adhassunk azoknak a forró italoknak, amelyek ki tudnak minket rángatni a kisebb kátyúkból, amelyekbe nagyon hamar bele tudunk süppedni.

Teák különböző kisebb-nagyobb kihívásokra

Assam vagy pu erh tea a krónikus fáradtsággal küszködőknek

Azoknak, akiknek nem volt lehetősége átaludni az éjszakát, szinte kötelező elem egy csészényi bármelyikből a reggelijük mellé!
Az indiai fekete tea, vagyis az assam főzete jellegzetes édes ízével sokak kedvence lehet akkor is, amikor többnyire kipihenten ébredünk. A hosszan érlelt pu erh magas koffeintartalma miatt fogyasztható kávé helyett. Az assam, azon kívül, hogy segít éberebbnek lennünk, hatásosan méregtelenít és a szívünket is védi, míg a pu erh teák esetében az immunerősítő hatás a kiemelendő.

Matcha és sencha kombinációja azoknak, akik vidámságra vágynak

A sencha és a matcha két, önmagában is kiváló japán teafajta, de hatásukat együttesen kihasználva igazi élénkítő ízbombát alkotnak. Az enyhén fanyar ízű keverék legfontosabb hatása, hogy képes lehet kimozdítani minket a téli depresszióból, mivel elősegíti a jó hangulat kialakulását, de a karácsony utáni időszak fontos természetes táplálékkiegészítője is lehet, ha szeretnénk a farkaséhségünket csillapítani.

Yerba maté a (szellemi) kihívások előtt állók számára

Erőt próbáló feladat előtt állsz? Hívd segítségül a dél-amerikai indiánok kedvelt italát, hogy teljesítőképességed a csúcsára juthasson! A maté természetesen gazdag koffeinben is, de emellett számos hasznos ásványi anyag és vitamin is található benne. a mentális egészség serkentése mellett emésztésünkre és fizikai állapotunkra is jó hatással van. Érdemes hozzászoktatnunk magunkat füstös, kissé földes ízéhez akkor is, ha a klasszikusabb teákhoz vagyunk szokva.

Gyógynövényteák a női egészség támogatására

Menstruáció: Azokon a bizonyos nehéz napokon mindenféle segítség jól jön, hogy közérzetünk javulhasson. Ezért tárazzunk be cickafarkfűből és kamillateával.
Várandóság: Az anyai örömök előtt álló hölgyek nagyon válogassák meg, milyen fajta főzeteket fogyasztanak a várandóság és a szoptatás hónapjai alatt! A mentalevélből és a nyírfalevélből készült forró italok azonban ajánlhatók az ő számukra is.
Menopauza: Változókori panaszok enyhítésére a pásztortáska és a palástfű főzeteit tudjuk segítségül hívni.

Forrás: www.manutea.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.