2022.06.15. 09:20:00 8037 254

Kényeztető rituálék a legigénybevettebb porcikáink számára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hirtelen időjárásváltozások és a meleg időjárás hamar eltikkaszthatnak mindenkit, és hiába a várt napsütés, energiaszintünk a béka feneke alatt lehet. Nem csak a kilátásba helyezett nyaralás az, ami tarthatja bennünk a lelket! A túléléshez az öngondoskodás is hozzájárulhat.

Pár perc énidő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pár perc énidő

Az emberek nem egyetlen minőségben vannak jelen a mindennapjaikban, hanem többek között házastársi, szülői, és munkatársi szerepeket is betöltenek. A körülmények hatására pedig bárki lemerülhet. Hogy a nyaralásnak se úgy induljunk neki, mint egy kifacsart citrom, töltsük fel magunkat időnként pihentető vagy éppen frissítő kúrákkal! A legtöbbet otthon is megejthetjük.

Sugároztasd fel az arcod!

A körülöttünk élők az arcunkra figyelnek először, amikor találkoznak velünk, ezért sem hagyhatjuk, hogy arcbőrünk fakó legyen. A revitalizált bőr nyári barátja egy trópusi gyümölcsökkel felturbózott arcpakolás lesz: Ananász és papaya pépesítése után egy kevés mézet és joghurtot keverjünk a pakolásba, amit 10-12 percig hagyjunk hatni, mielőtt leöblítünk.

Kényeztesd a dolgos kezeidet!

A nagymértékben igénybe vett kézfejek fáradtságán senki sem csodálkozik, mégis kevesen gondolnak arra, hogy apró gesztusként kényeztető rituáléban részesítsék a kacsóikat. A havi, de akár heti bőrradírozás a kéz bőrének ugyanúgy jár, ráadásul közben még meg is masszírozhatjuk többé-kevésbé görcsös ujjainkat.
Gyógyír a kézfejnek:
Egy-egy evőkanál olívaolajat és kristály- vagy barnacukrot keverjünk össze egy teáskanál szőlőmag- vagy mandulaolajjal. A keveréket gyengéd és körkörös mozdulatokkal juttassuk fel a kézfejekre, majd néhány perc hatóidőt kivárva meleg vízzel mossuk le. Miután egy puha törölközővel szárazra töröltük a kezeinket, vigyünk fel egy tápláló kézkrémet a mozzanat megkoronázásaként.

Ápold a lábaidat kellő gondossággal!

Egész nap csak talpalunk és rohangálunk az intézni valóink után. Nem csoda, ha lábainkat fáradtnak, sőt elnehezültnek érezzük! Mielőtt beiktatnánk a jól megérdemelt pihenést - láblógatással - tegyük rendbe a talpunkat és a sarkunkat! Az ápolt lábfejek nem csupán szebben mutatnak a nyári lábbelikben, de hálásak is lesznek a gondoskodásunkért!
A zúzódások, gyulladások és izomfájdalmak enyhítésre levendulaolajjal, anélkül szimplán kényeztető maszkként használható a következő keverék:
Egy-egy arányban öntsünk össze tengeri sót, zabpelyhet és kukoricadarát. Adjunk hozzá annyi aloe vera gélt, hogy maszkszerű állagot kapjunk. A frissítő érzés érdekében szintén kerüljön bele néhány csepp borsmentaolaj. A kezünkre használt bőrradírhoz hasonlóan masszírozzuk be óvatosan a láb és a talp bőrébe a házi szérumunkat, majd néhány perc elteltével mossuk le.

Aki úgy érzi, hogy minden porcikájának elkel a kényeztetés, fürössze magát tejben és mézben! De ne képletesen, hanem igazából! A fürdő kellemes illatáról pedig kedvenc illóolajunk gondoskodjon!

Forrás: www.hopeforwomanmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.