2015.12.12. 14:02:41 12911 356

Így szabadulj meg a vízkőtől, szinte örökre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs is annál szívet melengetőbb 2 perc az ember életében, mint amikor a frissen „vízkőtelenített” mosogatójában gyönyörködik. Bizony, ez az öröm röpke, szinte percekben mérhető, mert amint újra megnyitjuk a csapot mondjuk a következő mosogatásnál, gyümölcs- vagy zöldségmosásnál, már oda is a csillogás.

Vízkő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízkő

Hogy gyakrabban gyönyörködhessünk a látványban, legalább naponta meg kellene szabadítani a mosogatónkat a vízkőtől. Ám ez rendkívül idő-, energia- és türelemidényes. És hát, egy idő után a pénztárcánk is megunná, hogy állandóan vízkőoldóra költünk. A legtöbbünk maximum hetente egyszer képes elvégezni ezt az embert próbáló házimunkát.

Apró trükk, ami megkönnyíti a dolgunkat

Nos, ha Te is szeretnéd megkönnyíteni a dolgodat, ne légy rest kipróbálni a következő egyszerű, de nagyszerű trükköt. Ehhez végy egy textil konyharuhát (lehetőleg olyat, amit másra már nem szeretnél használni), nedvesítsd be ecettel és tedd a „rongyot” a csapra, a csap köré, a mosogató szélére, illetve a mosogatóba, vagyis a problémás helyekre. Hagyd ott állni néhány óráig. Meglátod, a vízkő hipp és hopp, tartósan eltűnik.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.