2020.03.06. 14:59:16 9768 276

Igazi mediterrán ízek házilag: Krumplis ravioli
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Manapság sok kisebb étteremben is megjelent a gépesítés, de otthon a mai napig kézzel készítenek az olasz asszonyok, amit csak lehet. Egy szakácskönyv erejéig összegyűjtötték a tésztakészítésben jártas nagymamákat, az ő receptjeik közül következik egy igazán ízletes!

Krumplis ravioli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Krumplis ravioli

Két nagyon fontos praktikát emelnek ki az étel elkészítésekor:

  1. Legyen elég időd rá!

  2. A burgonyát alaposan fűszerezd meg, ha nem akarod, hogy a végeredmény édeskés ízű legyen!

A ragu készülhet marhából, (vad)disznóból vagy nyúlhúsból.

Krumplis ravioli Mugelloból

Elkészítése:

A tészta:

Gyúrjuk meg a tortellini tésztát 400gr finomliszt, 4 tojás és 1 tk. olívaolaj felhasználásával, és hagyjuk pihenni minimum 30 percig.

A paradicsomszósz:

2 áttört fokhagymagerezdet egy marék apróra vágott petrezselyem 50 ml felhevített olívaolajon pároljunk át kissé, majd az 1 ek. vízzel hígított 250 gr áttört paradicsomot (vagy szószt) is borítsuk a serpenyőbe, főzzük, míg be nem sűrűsödik – kb. 15 perc. Végül fűszerezzük sóval és borssal.

A töltelék:

1,5kg lisztes burgonyát héjastól főzzük meg. Távolítsuk el a héjat, míg még meleg, aztán törjük is át.

3 ek. reszelt parmezánt keverjünk el a paradicsomos szószunk felével, és ízesítsük pl. (frissen reszelt) szerecsendióval.

A ragu:

2 fej apróra vágott vöröshagymát, 1 kisebb felkockázott sárgarépát, 1 aprított zellerszálat és 1 ek. apróra vágott petrezselymet zsiradék nélkül 10 percig pirítunk.

Amikor elég száraznak érezzük, akkor adjunk hozzá 3-4 ek. olívaolajat és pároljuk a keveréket 15 percet. (Ha félünk, hogy olaj nélkül megég, nagyon alacsony hőfokon végig olajon pirítsuk a zöldségeket 15 percig.) A megpuhult alapanyagokhoz most jöhet hozzá az 500 gr darált vörös hús, amit kevergetve további 20 percig sütünk. Öntsük fel fél liter vízzel és 400 gr paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk. Lefedve 2 órán át hagyjuk főni.

Az összeállítás:

Míg a szósz befejezi magát, addig készítsük el a „tortello”-kat, azaz két részre osztva nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk fel a darabokat 12 cm széles csíkokra. A krumplis töltelékből formázzunk dió nagyságú golyókat és helyezzük el ezeket a tésztacsíkok közepén 5 cm távolságban egymástól. Hajtsuk fel a tészták szélét a töltelékre úgy, hogy közben ne maradjon a rétegek között levegő. Ezután hullámos vágóeszközzel válasszuk el egymástól a halmokat, majd egy villa fogait használva zárjuk körbe a tésztát a töltelék körül. Főzés előtt órákat is hagyhatjuk szikkadni.

Megsózott, felforrt vízben kisebb adagokban főzzük ki a tésztát újra forrástól számított 4 perc alatt. Az idő közben megfőtt ragut is kiporciózva öntsük nyakon a megfőtt töltött tésztákat.

Forrás

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

A népszerű akril – Megéri-e ebből készült termékeket vásárolni?

Az akril népszerűségét leginkább költséghatékonyságának, könnyen megmunkálhatóságának, sokoldalú felhasználhatóságának köszönheti. Az anyag ezen tulajdonságait figyelembe véve nem meglepő, hogy egyre több területen – a munkahelyi irodáktól a lakóingatlanokig – tartanak igényt a használatára. Könnyen tisztítható, sérülés esetén pasztával egyszerűen javítható felületének köszönhetően az otthonokban is gyorsan közkedveltté vált. Milyen egyéb ismérveivel nyerheti el a tetszésünket?