2022.11.20. 08:28:04 5963 252

Hűvös spórolás – Így ne legyen energiafaló a hűtőszekrényed
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Spórolós tippekből soha nem elég, pláne most! Igaz, környezetünk és pénztárcánk is hálás sokszor egy kis odafigyelésért, úgyhogy valószínűleg e jó tanácsok nagy részét nem árt, ha hosszú távon alkalmazzuk. Tegyük hűvösre a pazarlást, nézzük, hogyan tudjuk minél energiatakarékosabban használni a hűtőszekrényünket!

Hűtő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hűtő

Némelyik ötlet apróságnak tűnik, ám azt már régóta tudjuk, hogy „Sok kicsi sokra megy”, úgyhogy nem árt minden részletre odafigyelni.

Pakold be!

A frissen vásárolt, hűtőpultból kivett és hűtést igénylő termékeket azonnal tedd a hűtőbe, amint hazaértél. Ne hagyd, hogy felmelegedjenek, mert egyrészt nem tesz jót az élelmiszernek sem, másrészt a hűtődnek újra vissza kell hűteni, ami nem kevés energia a készüléknek.

Nem mindegy, hova pakolsz!

Hogy maximálisan ki tudd használni a hűtőd energiáit, alulra kerüljenek a gyorsan romló holmik, mint a halak, húsok. Itt van ugyanis a leghidegebb rész. Középre a tejtermékek, míg legfelülre a lekvárok, konzervek menjenek.

Utalozol?

Ha hosszabb utazást tervezel, és lehetőséged van rá, pakold ki a hűtőt és húzd ki a konnektorból, hogy feleslegesen ne fogyasszon.

Mi az ideális?

A hűtőszekrény 7°C-on, a fagyasztó pedig -18 C°-on működik a legideálisabban és a legenergiatakarékosabban. Nem érdemes „túlhűteni” egyiket sem, mert minél alacsonyabb hőmérsékletre hűtöd a szekrényt, annál több energiát fogyaszt majd.

Találd meg a legjobb helyet

Ha lehet, ne a tűzhely, vagy fűtőtest mellé kerüljön a hűtőszekrényed. Keresd meg a konyha lehűvösebb szegletét és alakítsd ki ott a hűtőd új otthonát! Ezzel is rengeteg energiát spórolhatsz meg!

Legyen rendszeresen!

A legújabb modellek általában már mind rendelkeznek úgynevezett No-Frost funkcióval, vagyis sem a hűtőtérben, sem a fagyasztóban nem történik jegesedés, de még csak pára sem keletkezik. Ám ha régebbi hűtőszekrényed van, ne feledkezz meg róla, hogy rendszeresen leolvaszd! A fagyos, jeges hűtő többet fogyaszt, egy igazi energiafaló!

Forrás: www.haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.