2023.07.29. 08:30:27 7161 224

Hull a pelyhes? – Mihez kezdj a régi pehelypaplannal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg az utóbbi időben divatba jöttek a szivacstöltetű párnák, paplanok, azért bőven van olyan is, aki a tolltöltetű ágyneműre esküszik. 10-15 évig bírják ezek a takarók, ám közben érdemes ellenőrizni őket, mert meglehet, „földi pályájuk” idő előtt befejeződött. De mi lesz velük ezek után?

Tökéletes párna kiválasztása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tökéletes párna kiválasztása

A tollas párna, paplan sokszor menthető, ám vannak helyzetek, amikor könnyes búcsút kell tőlük vennünk. Ha a toll összeragadt bent, esetleg olyan makacs szennyeződéssel bír, amit már nem tudsz kitakarítani, akkor nagy valószínűséggel a szemétben a helyük. Egy-egy lomtalanítás alkalmával megszabadulhatsz a tolltöltetű holmiktól, de mindenképpen érdemes a helyi szemétszállítótól érdeklődni ezek elszállításával kapcsolatban.

És ha nem szeretnénk megválni tőlük?

Ebben az esetben jöhet az újrahasznosítás!

  • A paplanból, nagyobb párnából ügyes kezű asszonykák vagy férjecskék készíthetnek kisebb párnákat.

  • Meglehet, a töltetként használt toll nagyon is hasznos lesz! Nézz körül, van-e a közeledben olyan kézműves varroda, aki esetleg felhasználná a tollat, hogy plüssök, vagy egyéb apróságok, díszpárnák új „töltekéke” legyen.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...