2015.08.27. 19:59:34 20359 256

Hogyan kell a csemege szőlőt tárolni?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ősz egyik nagy ajándéka a szőlő, ami augusztus végére már rendületlenül érik a kertekben. Mit kell tudni a szüreteléséről és a tárolásáról?

Szőlő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőlő

A szőlő szüretelése

A szőlőfürtöket akkor érdemes csak levágni a tőről, ha minden szem teljesen beérett, mivel ez a gyümölcs nem fog utóérni, akkor sem, ha a napon marad. A szemek nem lesznek édesebbek, ezért ne vágjuk le a félig érett fürtöt. Ha frissen szeretnénk megenni a szőlőt, akkor a legjobb, ha mindig annyit vágunk le, amennyi elfogy, illetve ha már tovább nem érdemes a szőlőtövön hagyni.

Ha a szőlőszemeket összekötő szár már nem zöld, hanem barna, akkor a szőlő teljesen megérett, a cukortartalma is jócskán megnőtt. Ezeket fogyasszuk el a legelőször, hiszen sokáig nem fognak elállni. Tároláshoz zöld kocsánnyal rendelkező szőlőfürtöt válassz, de azért legyen érettek a szemek.

A szőlő tárolása

A csemege szőlőt gyümölcsrekeszekbe szedjük, és ne nyomjuk össze. Mielőtt hűtőbe tesszük, ne mossuk meg, mert ahogy a vízzel érintkezik, felgyorsulhat a romlás folyamata.

Légmentesen zárható dobozban tároljuk, aminek az aljára esetleg papírtörlőt tehetünk. Ha penészt vagy rohadt szemeket vélünk felfedezni egy-egy fürtön, azt ne tegyük a többi közé. Ne nyomjuk össze a szőlőfürtöket!

A tárolódobozt a hűtő hátuljába toljuk, ott általában hűvösebb van, így akár 2-3 hétig is elállhat a finom szőlő.

Fogyasztás előtt mindenképpen mossuk meg, s 72 órán belül együk is meg a gyümölcsöt!

A szőlő fagyasztható

A szőlő jól fagyasztható gyümölcs. Mielőtt elhelyeznénk a fagyasztós zacskóban, mossuk meg, és szárítsuk meg.

Különböző ételek fagyaszthatóságáról itt olvashatsz: Mi meddig áll el a hűtőben és a fagyasztóban?

Forrás: wikihow.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Régi háztartási praktikák, melyek most is működnek

A gyakorlatias, tapasztalatra és bölcs meglátásokra alapozott, leleményes háztartási praktikáknak köszönhetően fejfájások egész sorozatától kímélhetjük meg magunkat. Ezekre mindannyiunknak szükségünk van, hiszen csak két kézzel felvértezett emberi lényekként létezünk e teendőkkel telezsúfolt világban. Jól jön néha nagyanyáink ötlettára ahhoz, hogy gördülékenyebbé, hatékonyabbá és termelékenyebbé formálhassuk a mindennapjainkat. Ezekből hoztunk most egy csokorra valót.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Túl vagy már a tavaszi nagytakarításon? – Ha még nem, most megmondjuk a tutit

Tudjuk, lassan itt a forró évszak, úgyhogy ez a nagytakarítás már inkább nyári, mint tavaszi. De hát annyira egybefolynak már ezek az évszakok, úgyhogy szerintem egy apró csúszás igazán belefér. Ha viszont azt sem tudod, hogyan is állj neki, mutatunk egy szuper ötletet, amivel még hatékonyabb és még gyorsabb lehetsz.