2018.02.20. 08:34:29 18935 503

Hogyan éljünk 100 évig? 10 meghökkentő recept
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a családdal körbevéve, szeretetben telne, betegségek nélkül, akkor bizonyára senki nem venné zokon, ha 100 évig élhetne. Vajon mi a titka a hosszú életnek? Íme 10 érdekes tanács azoktól, akik már megünnepelték a 100. születésnapjukat is!

100 éves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com 100 éves

Egyesek szerint nincs semmiféle titok, csak szerencse szükségeltetik hozzá és esetleg jó gének. Mások viszont bevált receptre esküsznek, és akad közöttük nem kevés megdöbbentő is. Például:

1. Bacon

Tavaly terjedt a neten annak a 109 éves hölgynek (Ruth Benjamin) a receptje - szó szerint és átvitt értelemben is - , aki a bacon mellett tette le a voksát. Állítása szerint reggelire mindig a kedvencét fogyasztotta: bacont, valamint mindennap evett burgonyát valamilyen formában. Két nem túl egészségesnek tartott étel, nemde? (Mondom, szerencse... :))

2. Sör

Mildred Bowers 104 évesen is megissza délután 4 órakor azt a pofa sört, ami véleménye szerint hozzá segítette sok számjegyű születésnapja eléréséhez. “Na meg a jó gének” - állítja.

3. Étcsoki

Egy igazán ízletes módja annak, hogy akár 100 évig is eléljünk. Legalábbis a 102 éves Eunice Modline mindennap elfogyaszt 2 kocka étcsokoládét. Mindemellett a szundikálás jótékony hatásaira is esküszik.

4. Bor

Florence Bearse éppen a 100. születésnapját ünnepelte a nyáron. Elmondása szerint a vörösbor antioxidánsai tették a dolgukat. Van azért még hozzáfűzni valója: “Ne higgy semmiféle süket dumának!” Hehe, ezt a tanácsot érdemes megfogadni!

5. Maradj hajadon

Jessie Gallan jó tanácsa azt hiszem minden egyedülálló nőnek vigaszt nyújthat, ugyanis a 109 éves hölgy szerint annak köszönheti, hogy megérte ezt a szép kort, hogy szingli maradt. Véleménye szerint a férfiakkal több baj van, mint amit érnek... (Tisztelet a kivételnek - a szerk. :))

6. Tojás

Emma Morano 117 évet élt, és 3 tojást megevett naponta, ebből kettőt nyersen fogyasztott el. Érdekes szokás, de a hölgy 90 éven keresztül mindennap ezt falta.

7. Olívaolaj

A francia Jeanne Louise Calment 122 évet élt, és 117 éves volt, amikor leszokott a cigiről... (Továbbra is azt állítom: gének és szerencse... - a szerk.) Hosszú életét a csokinak, a bornak és az olívaolajnak tulajdonította, ez utóbbit a bőrén is használta.

8. Zabkása

Duranord Veillard, egy haiti születésű exbíró, 111 éves és minden reggel zabkását eszik, valamint megcsinál pár fekvőtámaszt. Cuki.

9. Méz

A 115 éves Bernice Madigan szerint a hosszú élet titka: gyerekek nélkül, kevesebb stresszel élni és mindennap megenni egy kanálka mézet.

10. Zöldségek a saját kertedből

A 113 éves spanyol nagypapa, Francisco Nunez Olivera saját maga termelte a zöldségeket, amiket jóízűen el is fogyasztott a napi egy pohárka vörösbor mellé - állítsa szerint ezeknek köszönheti hosszú és boldog életét.

A goodhousekeeping.com összeállításában szerepel még jégkrém, gintonic, gyorsételek, M&Ms, Light Cola, bogyós gyümölcsök, kávé és Whiskey is, aztán ott van még a futás, a tánc, az alvás - látszólag teljesen különböző dolgok, sőt, akad köztük egészen egészségtelen is. Így mi azt a végkövetkeztetést vontuk le, hogy a hosszú élet titka nem más, mint az, hogy azt esszük és azt csináljuk, amit szeretünk. (Na, meg a szerencse és a gének... - továbbra is ezt valljuk :))

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás - többek között ez derül ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalom globális biztosítási partnere, az Allianz közös felméréséből.

Mini édenkert? Varázsolj magadnak!

A kertek ősi hazájában, Japánban azt tartják, hogy rendkívül boldognak nevezheti magát az az ember, akinek a keze, öle tele van virágokkal. Nálunk pedig az a hír járja, hogy mindazok, akik a virágot szeretik, csakis jó ember hírét kelthetik. Az alábbiakban megnézzük, hogy milyen virágokkal, díszfákkal, valamint cserjékkel formálhatunk magunk köré olyan mini édenkertet, melynek látványa és gondozása egyaránt üdítő hatással van testre és lélekre egyaránt.

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!