2015.03.14. 17:00:00 11727 280

Házi csodaszerek korpa ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Apró, kellemesnek egyáltalán nem mondható „hópelyhek”, amik csúnyán megkeseríthetik mindennapjainkat. A korpás fejbőr, vagy a havas tájra emlékeztető sötét ing sem épp felemelő látvány. Ha a korpásodás elleni samponok nem váltak be, íme néhány házi csodaszer a probléma orvoslására.

Egészséges haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egészséges haj

Próbálkozz a házilag is elkészíthető „keverékekkel”.

1. Ha a citromtortából kimaradt volna…

Keverj össze egy tojássárgáját némi citromlével. A hajadat mosd meg a szokásos módon, kend rá a keveréket, hagyd hatni, majd öblítsd le. Ha csak a citromlevet alkalmazod, még fényessé is varázsolhatod tincseid.

2. Teafaolaj

Csepegtess kb. 20 csepp teafaolajat a samponodba és mosd ezzel a hajadat.

3. Mire jó a natúr joghurt?

A reggeli müzliden és a salátádon kívül akár még a hajadra is kenheted.:-) Dörzsöld be vele a fejbőröd, hagyd hatni pár percig, majd öblítsd le.

4. Nemcsak a salátára

Az olívaolaj is remek hajápolónak bizonyult, hiszen megnyugtatja a lestrapált fejbőrt, és nedvességgel látja el, így megszűnik a fejbőr kellemetlen viszketése is. Hogy hasson, viszonylag hosszabb időre van szüksége. A legjobb, ha este bekened vele a hajad, fejbőröd és csak közvetlenül lefekvés előtt mosod le.

5. Hajvíz házilag?

Igen! Ehhez először gyűjts csalánlevelet, forró gyümölcsecettel öntsd le, majd hagyd kihűlni. Szűrd le és már kész is! Fél literhez nagyjából egy maréknyi csalánlevélre van szükséged. Friss helyett a szárított is megteszi.

6. Nemcsak kívül, belül is!

Fogyassz cinkben gazdag ételeket, úgy, mint a hal, teljes kiőrlésű termékek, zabpehely.

7. Fésülködj!

Arra figyelj, hogy hajmosás előtt egy fésűvel mindig fuss át a hajadon! Az így „felszabadult” korpát mosás alkalmával könnyen kiöblíthetjük hajunkból.

8. Van aki forrón szereti…

… a vizet a hajmosáshoz, de az inkább szokjon le róla. A langyos vízhőmérséklet lesz ehhez az ideális.

+1 Felejtsd el!

Hogy elfelejthesd a korpát, ki kell verned a fejedből a különböző hajspray-k, zselék és rögzítők használatát. Lehetséges, hogy a korpát az ezek által kiváltott allergiás reakció okozza.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...