2020.10.28. 13:20:17 10704 272

Hálószobatitkok: 5 tipp, hogy távol tartsd a vírust
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne állj meg a maszknál és a kézmosásnál – saját otthonodban is sokat tehetsz azért, hogy megelőzd a behurcolt kórokozók terjedését. Óvd meg családod egészségét, és törekedj a maximális higiéniára a hálóban és a gyerekszobában. Tanácsaink segítenek, hogy egyetlen részletről se feledkezz meg, és időben megfékezd a vírusok szaporodását. (Hirdetés x)

Dormeo - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dormeo

Eddig úgy gondoltad, hogy heti kétszeri porszívózással és felmosással ki is pipálhatod a takarítási teendőket a hálószobákban? Nem igazán. A mostani helyzetben elengedhetetlen, hogy további lépéseket tegyél a maximális higiéniáért annak érdekében, hogy a családban senki ne fertőződjön meg – és ha ez mégis megtörtént, ne fertőzzön meg más családtagokat.

1. tipp: Válassz antibakteriális matracot levehető huzattal

Tudtad, hogy több millió poratka is hemzseghet az ágyadban, ahol te napi 8-10 órát töltesz? Ha matracod elmúlt 10 éves, ne halogasd tovább a cserét. Az új matracnál pedig nemcsak a keménységre és a méretre, hanem a maximális higiéniára is érdemes odafigyelni. Válassz antibakteriális és antiallergén matracot, amelynek huzata lecipzározható és mosógépben mosható.

Az új Dormeo Ergo Comfort matrac huzata speciális CleanEffect® kezelést kapott, így rendkívül ellenálló a poratkákkal, baktériumokkal és levegőben lévő mikrobákkal szemben – ezzel biztosítva a nyugodt és pihentető alvást akár éveken át. A higiénia rendkívül fontos a megfelelő és minőségi alvás érdekében, hiszen a jó alvás életminőségünk és immunrendszerünk alapja.

2. tipp: Válassz megfelelő ágyneműt

A Dormeo alvásszakértő márka ajánlása szerint párnáinkat és paplanjainkat érdemes 2-3 évente cserélni, mert hamar elhasználódnak, megtelnek poratkákkal és elhalt hámsejtjeinkkel (amelyekből egyébként a baktériumok táplálkoznak).

A Dormeo ágyneműk gyártása során a legjobb minőségű, természetes alapanyagokat használják fel. A természetes alapanyagok jól szellőznek és kiváló hőszabályozó tulajdonságokkal rendelkeznek, így meggátolják az izzadást, a folyamatosan váltakozó hideg-meleg érzést, illetve megelőzik a poratkák elszaporodását az ágyban – így vigyáznak egészségünkre.

DormeoDormeo

3. tipp: Tartsd tisztán az ágyadat

Nem elég megvásárolni a minőségi matracot és ágyneműt, gondoskodni kell arról, hogy sokáig frissek maradjanak. Az ágyneműhuzatot érdemes hetente, a párnát és paplant pedig évente 2-3-szor kimosni. A matracról se feledkezzünk meg: 1-2 havonta vegyük le a huzatát, és tegyük mosógépbe, 3 havonta pedig szórjuk be szódabikarbónával, és alaposan porszívózzuk át. A védelmet fokozhatjuk, ha plusz matracvédőt is használunk a lepedő alatt, így alvókörnyezetünk még tovább friss és higiénikus marad.

4. tipp: Aludj, hogy ne legyél beteg

Tudtad, hogy könnyebben megfertőződhetsz, ha nem alszol eleget? Vizsgálatok tanúsítják, hogy a 4-5 órás alvás következtében a természetes immunitás akár 70%-kal csökkenhet. Ennek következtében szervezeted nehezebben birkózhat meg a vírusokkal, például a koronavírussal. Szerencsére megfelelő mennyiségű és minőségű, 7-9 órás alvással javíthatod a szervezeted védekező-képességét.

5. tipp: Ki a porfogókkal

Ülj az ágyra, és nézz körbe a hálóban és a gyerekszobában! A sok dísztárgy, plüss és játék igazi porfogók, próbáld minimalizálni a számukat, vagy rendszeresen fertőtleníteni őket. Gondolj csak bele, egyetlen náthás családtag mennyi kórokozót szór szét otthon. Mosd gyakran a játékokat, ágytakarókat, díszpárnákat, és ne feledkezz meg a függönyökről sem, amelyek szintén összegyűjtik a port és egyéb szennyeződéseket. Fertőtlenítsd a villanykapcsolókat, és szellőztess gyakran. Ha tudod, tedd ki napozni az ágyneműt: a napfény természetes fertőtlenítő hatású, segíthet megelőzni a kórokozók szaporodását.

Még többet tudhatsz meg az alvás és az immunrendszer kapcsolatáról, ha ide kattintasz.

Szép álmokat kíván: a Dormeo

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.