2021.09.29. 17:15:00 10719 329

Hallgass a belső órádra! Energiakeringés a "szervtájoló" óra szerint 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az emberi test napi energiájának keringése egy olyan bonyolult, de törvényszerűségek útján leírható rendszer, amely a holisztikus gyógyító eljárások során segítséget nyújthat a diagnózis felállításához és a kezeléshez is. Azonban ezen túl ez a tudás arra is felhasználható, hogy betegségeket előzzünk meg vele. A biológiai szervóra, azaz az energiafázisok ismerete a hagyományos kínai orvostudomány egyik legrégebbi tana.

Biológiai szervóra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Biológiai szervóra

A hagyományos kínai orvoslás alapelve úgy tartja, hogy az ember és a természet egységet alkot: Az emberi test szervei biológiai aktivitása kapcsolatban áll a nap 12 órás ciklusával, és az energiakeringés 24 óra alatt 2-2 órás periódusokban más-más meridiánban éri el az energiatelítettség csúcspontját.

Hogyan alakul szerveink működése a szervtájoló óra alapján?

Este 23 órától éjjel 1 óráig: az epehólyag aktív időszaka

Azért, hogy az epehólyag megfelelő módon tudjon részt venni az anyagcsere folyamatainkban, ebben az időszakban pihennünk szükséges. Fontos tudnivaló a szívről, hogy ugyanebben a két órában a leggyengébb. (Nem meglepő módon ilyenkor a leggyakoribbak a szívpanaszok.) 23 órakor azért is ajánlott mindenképpen lepihennünk, mert az rendkívül jó hatással van a csontvelő vértermelésére, és másnap reggel frissen és energikusabban ébredhetünk.

Éjjel 1 és 3 óra között: a máj aktív időszaka

Ez az időszak a legalkalmasabb a máj regenerálódásához: Az elhasználódott vér kicseréléséhez sok energiára van szükség, az ébrenlét ezt nehezíti meg. Kevesen tudják, de az emberi gondolkodás és tevékenység nagymértékben függ a máj vérminőségétől. Emiatt sem éri meg buzgólkodnunk éjfél után.

Hajnali 3 és 5 óra között: a tüdő aktív időszaka

Az emberi szervezetben a yang energia erősödésével lesz a tüdőmeridián a legaktívabb. Emiatt van az, hogy az idősödő emberek egyre korábban kelnek, a tüdőbetegségben szenvedők pedig erős köhögési inger jelentkezhet ilyen tájt.

Reggel 5 és 7 ó között: a vastagbél aktív időszaka

A tüdő által biztosított friss vér aktívabb működésre serkenti a vastagbelet. Emiatt van az, hogy ébredés után nem sokkal a szervezetünk igényli a salakanyagok és méreganyagok eltávolítását.

Reggel 7 és 9 óra között: a gyomor aktív időszaka

Az emésztőrendszer csúcsra járatott működése miatt különösen fontos, hogy kiadós és tápanyagdús legyen a reggelink. A gyomor és a belek számára ekkor lehetséges a tápanyagok maximális felszívódása.

Délelőtt 9-11 között: a lép aktív időszaka

A lép megfelelő működéséhez a folyadék folyamatos pótlására van szükség. Ne csak akkor, kortyolgassunk, ha már megszomjaztunk! Az ajkak sápadt (vagy egyenesen lilás) színéből következtetni lehet arra, ha a lép nem megfelelő működéséből fakadóan az emésztés, a felszívás és a kiválasztás során probléma lép fel.

Folytatjuk!

Forrás: www.drchenpatika.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A világ legegyszerűbb muffinja – Fehérjedús finomság rohanós reggelekre vagy lazulós délutánokra

A hétvégékben nem csak azt szeretjük, hogy sokáig, de legalábbis egy kicsit tovább lustálkodhatunk, hanem azt is, hogy jut időnk leülni és szépen komótosan megreggelizni a szépen megterített asztalnál. Bezzeg a hétköznapokon… akkor csak a rohanás van!

Az öregedés: amitől a legtöbb ember fél, pedig nem kellene

Az öregedéstől való félelem ma már szinte minden korosztályban tetten érhető, és egyértelműen negatív hatást gyakorol az egészségre és jóllétre. Bár régidők óta sokan abban reménykednek, hogy egyszer mindenki számára könnyen hozzáférhetővé válik az örök fiatalság széruma, ezidáig még nem került sor erre. Néhányak szerint viszont nem érdemes emiatt aggodalmaskodnunk, hiszen egy véges térben nem bizonyos, hogy létezhet az örökéletűség ajándéka. Mit tehetünk hát?

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!