2023.01.07. 12:32:05 6741 260

Haj és egészség – Van összefüggés? 1.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hajad fénytelen, esetleg a normálisnál jobban hullik, vagy éppen nagyon zsírosodik. Már mindent IS kipróbáltál, de semmi nem használ. Mi lehet a gond? Lehet, teljesen más oka van annak, hogy sörényed nem hozza a legjobb formáját.

Hosszú haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hosszú haj

Meglehet, tested akar jelezni, hogy valami nagyon nem stimmel odabent. Nézzük, mit jelenthetnek a hajunknál mutatkozó problémák.

Ha sok tűnik el

Azt tudtad, hogy naponta körülbelül 100 hajszálat veszítünk el? Ez teljesen normális, ám ha ennél több landol a földön, válladon, annak nyomós oka lehet. Ha gyógyszert szedsz, érdemes elolvasni a betegtájékoztatót, mert lehet, „csak” egy mellékhatás okozza. De előfordulhat, hogy vashiányos vagy, ez is okozhat ilyen tüneteket. Rosszabb a helyzet, ha valamilyen lelki probléma van a háttérben – sajnos stressz, de akár depresszió is lehet ennek okozója.

Törik?

Ezt is okozhatja a stressz, vagy éppen lelki probléma. De ásványianyaghiány is állhat a háttérben. Érdemes olyan fontos anyagokat, mint a cink, vas, kálium, króm, pótolnod. Ha nem eszel hús, a vas- és B-vitamin bevitelre különösen ügyelned kell.

Következő cikkünkben tovább feszegetjük a témát, úgyhogy légy résen!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.