2023.08.17. 12:45:00 4301 152

Hagyd meg a csíkokat a zebráknak! Le a striával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A női lábak szépségének leggyakoribb megrontói a visszerek, a narancsbőr és a striák. Ezeknek van egy pár közös jellemzője. Az egyik, hogy többnyire genetikai eredetű problémák, amelyek állapota életmódunk minőségétől függően romlik vagy javul, a másik pedig az, hogy teljesen eltüntetni mindegyiket lehetetlenség!

Stria a combon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stria a combon

A striák (elterjedt nevén a terhességi csíkok) olyan - kezdetben lilás-pirosas - csíkok a bőrön, amelyek akkor alakulnak ki, amikor a bőr gyorsan megnyúlik. Általában hízáskor vagy kamaszkorban és várandósság alatt bekövetkező testalkat változás során. Amikor a bőr hirtelen megnyúlik és elveszíti a rugalmasságát, a bőr középső rétege megrepedhet. A striák sajnos olyan hegek, amelyek teljesen sohasem fognak eltűnni, idővel azonban halványabbá válhatnak.

Az egészséges étkezés és a testmozgás segíthet megelőzni a striák nagymértékű megjelenését, mivel ilyen életmód mellett általában meg tudjuk akadályozni a hirtelen testsúlynövekedést és ezáltal a bőr szervezet által lekövethetetlen nyúlását. A megfelelő étrendre váltás sajnos a már meglévő striákra nem lesz túlságosan nagy hatással, de más okokból megéri elhagyni a túl zsíros és túl cukros ételeket, valamint a gyorskajákat.

Módszerek, amelyek segíthetnek a striák megjelenésének enyhítésében:

Hidratálás

A bőr megfelelő hidratálása segíthet megőrizni annak rugalmasságát, ezért különösképpen olyan krémek használata javasolt, amelyek kollagént és hialuronsavat is tartalmaznak az alábbiak mellett.
A-vitamin: Retinol vagy retinoid tartalmú krémek serkenthetik a szervezet saját kollagéntermelését és segíthetnek a bőr megújulásában. Azonban napfényes időszakokban ezekkel a szerekkel elővigyázatosan kell bánni, valamint várandósság alatt inkább kerüljük a használatukat.
A C-vitamin tartalmú krémek ugyancsak jó szolgálatot tehetnek az előbb bemutatott okokból.
Sheavaj vagy kakaóvaj féle természetes olajok szintén hozzájárulhatnak a bőr hidratáltságához és rugalmasságának megőrzéséhez. Fontos megjegyezni, hogy egyedi igényeink szerint a termékek hatékonysága változhat, így iránymutatásét érdemes szakértő segítségét kérni, illetve többféle hatóanyaggal is próbálkozni..

Masszázs

A rendszeres időközönként elvégzett masszázs és gyengéd bőrradírozás segít serkenteni a vérkeringést és fokozhatja a bőr rugalmasságát, amely révén elérhetjük a striák megjelenésének enyhítését. Ilyen típusú, jótékony masszázs például a mélyebb bőrrétegeket is elérő testszöveti masszázs, valamint a cellulit kezelésére kifejlesztett, a vérkeringés fokozására kifejlesztett masszázstechnika is.

Kozmetikai kezelések

A szakértők szerint a leggyorsabb és a leglátványosabb eredményeket bőrmegújító kozmetikai kezelésekkel érhetjük el. A striák elhalványítására lézerterápia vagy mikrodermabrázió is igénybe vehető.

Ne feledjük, hogy a striák megjelenése egy természetes bőrelváltozás, és nagyon sok embert, köztük férfiakat is érint. A testünk és a benne zajló folyamatos változások nagy valószínűséggel felbukkanó velejárói a striák, ezért az önelfogadás és az ezekkel a csíkokkal történő együttélés melletti pozitív testkép kialakítása is szükséges.

Forrás: www.mayoclinic.org, www.webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...