2023.10.09. 17:51:18 8755 293

Gyümölcsös céklasaláta
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A céklát nemcsak megfőzve lehet salátának elkészíteni, hanem nyersen is kitűnő alapanyag. Ősszel, amikor megjelenik a cékla, és még beszerezhető a szőlő, almát és diót pedig egész télre valót elraktároztunk, bizony sokszor készítek vacsorára salátát. Egy fél óra alatt megvan, és nemcsak igen laktató, de még vitaminokban is gazdag. Fogyasztás előtt általában egy órácskát pihentetem a salátát, így a nyers cékla íze szépen összeérik a gyümölcsökkel, és a az öntettel. Tálalás előtt a tetejét megszórom pörkölt dióval, melytől még ízletesebb lesz.

Céklasaláta (Gizi-receptjei) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Céklasaláta (Gizi-receptjei)

Hozzávalók:

  • 1 db cékla

  • 2 db alma

  • 1-2 fürt szőlő

  • 2 marék dió

  • 1-2 ek tejföl

  • 1 ek majonéz

  • 1-2 ek méz

  • csipet só

A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kicsit össze. Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg. (vegyük kicsire a lángot, nehogy megégjen a dió) Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét. Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.

Forrás: Gizi receptjei blogspot

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...