2015.03.08. 18:39:36 11553 185

Gondolatok nőktől nőknek – Nőnapra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nőknek lenni néha nehéz, máskor felemelő. Nőnek lenni boldogság, és gyakran bolondság. Nőnek lenni annyi, hogy néha nem értjük a férfiakat, és ők sem minket…és mi sem magunkat. Nőnek lenni annyit tesz, mint szépnek, illatosnak, kívánatosnak lenni, a másik pillanatban slampossá, kövérré, „kóróhajúvá” válni. Ha nő vagy, nincs egy rongyod se, de mégis mindenből csodát varázsolsz.

Frézia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Frézia

Talán önzőség, de szeretem a nőnapot. Nem, nem az ünneplést, vagy azt, hogy mi vagyunk a középpontban. Még csak virágkötő ismerősöm sincs, hogy miatta szeretném. :) Az ok csak annyi (és talán naivság), hogy én tényleg úgy érzem, hogy ezen a napon a teremtés koronái, a párunk, a kisfiúnk/a nagyfiúnk, az apukánk, az öcsénk, a bátyánk, az apósunk, a nagypapánk, a legjobb („ténylegcsak”) barátunk, a nagyszájú haverunk, a főnökünk, a férfi kollégáink valóban szívből kedveskednek nekünk, nőknek.

De jó érzés felköszönteni az Anyukámat, a Barátnőimet, a nőismerőseimet is, és ha kell, ezen a napon is emlékeztetni őket: egytől egyik csodálatosak.

Mi ezzel a dalos-verses-vicces csokorral kívánunk minden Nőnek Boldog Nőnapot!

Szomszédnéni: Mit jelent a nők testbeszéde?

Néha (gyakran?) még mi nők sem vagyunk 100 %-ig biztosak, hogy egy-egy mondattal, mozdulattal mi is volt a szándékunk. Íme, egy kis gyorstalpaló néhányunknak (sokunknak?) és minden férfinak:

Mohamed Fatima, Radics Gigi, Tóth Vera: Mennyit ér egy nő?

Akár Cserháti Zsuzsa előadását, akár a feldolgozást halljuk, néhanapján mi is feltesszük magunknak a címben szereplő kérdést.

John Lennon: Woman

Mintha meglenne a válasz az előző kérdésre…

József Attila-Ágnes Vanilla: Nő a tükör előtt

Egy régi vers kevésbé régi feldolgozása örök érvényű igazságokkal. Azért néha el tudunk bánni szegény férfiakkal…

Magna cum laude: Átkozott nők

Valljuk be, a dal szövege szinte szóról szóra igaz… :)

Hooligans: Nőben a boldogság

Az előző cím ellenére, azért ugye hogy ugye?:)

Halott Pénz: Helló Lányok!

Hát, mit is mondhatnánk így a végére? Helló Fiúk!:)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.