2020.05.25. 13:40:20 8996 243

Fertőzötteket találtak egy német étterem vendégei között
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A német egészségügyi hatóságok hétfőn bejelentették, hogy koronavírusos fertőzötteket azonosítottak egy nemrégiben újra megnyitott alsó-szászországi étterem vendégei között, és már száznál több embert karanténba helyeztek. Az országban tovább emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, megközelítette a 180 ezret.

Vírus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vírus

Kezdetben hét embernél mutatták ki a kórt azt követően, hogy a moormerlandi Alte Scheune nevű étteremben jártak május közepén. Vasárnapra megduplázódott a fertőzöttek száma. Azóta további négy embernél állapították meg a koronavírus jelenlétét. Eredetileg ötven embert helyeztek karanténba, ez a szám azóta 118-ra nőtt.

A járvány az étteremben azután tört ki, hogy május 9-étől Németország 16 tartományában engedélyezték a vendéglátóhelyek megnyitását. Ez volt az első ismert vendéglátóhelyi fertőzéses eset az országban.

A fertőzöttek között van az étterem tulajdonosa, aki nem tudta megmondani, hogy a vírus mikor terjedhetett el, de elképzelhető, hogy akkor, amikor május 15-én megünnepelték az étterem újranyitását. Aznap este negyven vendég volt hivatalos a meghívásos nyitórendezvényre, köztük olyan cégek képviselői, akik támogatták őt a válság idején. A főnök a konyhában töltötte az estét, de rövid időre kiment a vendégekhez, hogy üdvözölje őket az étterem központi részében. A történtek elmondása során kitartott amellett, hogy egész idő alatt betartották a távolságtartási és higiéniai szabályokat.

Németországban a legfrissebb adatok szerint 179 570 regisztrált fertőzöttről tudni, egy nap alatt 289-cel emelkedett a számuk. Tízzel növekedett a halálos áldozatok száma, és elérte a 8257-et - derül ki a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) hétfő reggel közölt összesítéséből.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.