2023.03.16. 12:05:00 5434 215

Felejtsd el ezt a 3 szokást, és a "nehéz napok" könnyebbek lesznek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Háromféle nő létezik a világon: aki utálja, aki isteníti, és aki közömbös a menstruációja iránt. Én időszakonként a negatív és a semleges érzések között hullámzok, míg vannak olyan ismerőseim, akik szinte szentként kezelik a menstruációs vért. Valószínűleg ehhez sok köze van ahhoz, milyen volt a korai felvilágosítás színvonala, és természetesen az is befolyásoló, hogy mennyire fájdalmas az adott nő ciklusa.

Női ciklus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női ciklus

A női ciklus létezik és kész. Ez éppen olyan dolog, mint az eső; hiába vagyunk ellene, az attól még esni fog. Jobb, ha az ilyen természetes dolgokat elfogadjuk, mint az élet részét, és legalább a közérzetünk jobb lesz. Mondjuk ezt a közvélemény - beleértve, hogy a legtöbben még mindig tabuként kezelik a témát - nem könnyíti éppen meg. (Kíváncsi vagyok, hogy a más országokban pedzegetett menstruációs szabadságnak itthon milyen visszhangja lesz.)
De mit tudunk még tenni ahhoz, hogy a menstruáció kevésbé legyen kényelmetlen vagy fájdalmas része a hónapjainknak?

Ezeket a szokásokat elfelejtve könnyebbé teheted a ciklusod lezajlását!

1. Hideg ételek és italok fogyasztása

Biztosan észrevetted már, hogy a fájdalmasabb menstruáció esetén a hasi rész melegen tartása milyen sokkal tud hozzájárulni a komfortérzetünkhöz. Ebből a tapasztalatból kiindulva nem lesz meglepő, hogy a ciklusod ezen része alatt jobb kerülni a hideg ételeket és italokat, mert azok belsőleg fogják lehűteni a méhedhez közeli részeket. A görcsök enyhítéséhez természetesen a meleg ételek és italok járulnak hozzá. Inkább mondj le a fagyiról, cserébe annyi fájdalomcsillapító sem lesz szükséges!

2. Egész nap ágyban feküdni

Amikor olyan gyengének érzed magad, hogy szinte még tisztálkodni sincs erőd, akkor kell a leginkább megemberelni magadat!
Akár hiszed, akár nem a női sportolók a menstruációjuk alatt nagyobb teljesítményre képesek, mint átlagos napokon, így minden kifogást félre is seperhetsz azon nyomban. Nem kell lefutnod most sem a maratont, de egy könnyed torna, vagy legalább egy negyed órás laza séta férjen bele a napba, hogy a görcsök enyhülhessenek és a tisztulás könnyebben mehessen végbe.

3. Számodra kellemetlen menstruációs eszköz használata

A betét, a tampon, a menstruációs kehely és a menstruációs bugyi négyszögében élve biztos, hogy egyre többször hallod te is a környezetvédelmi szempontokat, de ez egy olyan intim téma, aminél inkább a saját belső hangodat kövesd!
Ha nem szeretnéd a használt eszközt mosogatni, mert viszolyogsz a vértől, nyugodtan maradj a hagyományos módszereknél. A lényeg, hogy a választott segédeszköz minél kényelmesebb legyen a számodra, és azt a higiéniai előírásoknak megfelelően használd!

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.