2017.04.30. 14:26:38 11609 292

Ezt tedd, hogy ne rágd! – Tippek körömrágás ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem szép szokás, mert sem az egészségünknek, sem a szépségünknek nem tesz jót. A körömrágásról azt mondja, aki rabja ennek a szenvedélynek, hogy a szükséges rossz. Szükséges, mert valahogy le kell vezetni a feszültséget, rossz, mert hát mi jó van abban, ha az ember lánya tövig rágott körmökkel éli a napjait?

Ápolt körmök | Forrás: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ápolt körmök | Forrás: pixabay.com

(Jó)[https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/ne-ragodj-rajta-ezert-is-szokj-le-a-koromragasrol] az nem sok. De nincs minden veszve, tehetünk ellene, hogy minél előbb magunk mögött hagyjuk ezt a rossz szokást!

Ápold!

Nálad a körömápolás annyiból áll, hogy gyorsan lenyisszantod a körmeidet, már ha van mit? Akkor gyorsan vezess be hétvégenként, vagy valamelyik estére egy körömápoló órácskát, vagy több órácskát! Ha foglalkozol a körmeiddel, ápolgatod, szépítgeted, egyszóval dolgozol vele, talán nem lesz szíved elcsúfítani őket „rágcsálással”.

Színezd!

Ha kimanikűrözted magad, fesd színesre a körmeid! Egy dögös piros passzol minden ruhához, minden stílushoz és a rövid körmökön is jól mutat. Ha szép színűre van pingálva a körmöd, nem lesz kedved belerágcsálni ebbe a szép alkotásba.

Keserítsd meg!

Kaphatóak olyan körömlakkok is, amelyek íze nem túl kellemes. Ha ezt a keserű ízt érzed a szádban, miközben a körmeidet csócsálod, legközelebb majd kétszer is meggondolod, rákapsz-e a körmeidre!

Ne unatkozz!

Sokan azért rágcsálják a körmüket, mert egyszerűen unatkoznak. Ha várakozás alatt, vagy hasonló szituációban elkapna az unalom, keress valami kevésbé „körömkárosító” módszert. Mondjuk, olvass, hallgass zenét, végső esetben babráld a telefonodat.

Vidd magaddal!

Ha út közben éri sérülés a körmünket, bereped, beszakad, hajlamosak vagyunk a fogunkkal megoldani a problémát és „letépni” a sérült körömdarabot. Nagyon helytelen megoldás! Inkább hordj magaddal egy apró csipeszt, ollót, körömreszelőt, amivel azonnal orvosolhatod a problémát!

Ne stresszelj!

A legtöbben akkor nyúlnak a körmük után, ha valamilyen stresszes szituációba keverednek, ami valljuk be, nem nehéz. A munkahelyen, az iskolában, de még otthon is folyamatosan stressz ér minket, és szinte soha, de legalábbis nem mindig tombolhatunk ilyenkor, hogy levezessük a feszültséget. Hát marad a körmünk, hiszen az úgyis mindig kéznél van… De mégis, igyekezz ehelyett valami teljesen mással levezetni a feszültséget. Rágózz, igyál meg egy pohár vizet, teát, vagy csak kapcsolj ki pár percre!

Elő a művel!

Ha semmi nem segít, egyszerűen nem bírod megállni, hogy ne csócsáld meg a körmeid, térj át a műkörömre. Ezzel leszoktathatod magad a rossz szokásról és a saját körmödnek is lesz lehetősége megerősödni. Mire megunod a műkörmöd, már réges-régen elhagytad a körömrágást, körmeid pedig újra régi fényükben tündökölnek majd!

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Légy felszabadult a munkahelyeden! – 1+1+1 tippünk van hozzá!

Felszabadultnak lenni? A munkahelyen? Hát, nem minden esetbe passzol össze a kettő… Sokunknak inkább a stressz, a rohanás, a „még, még, még” teljesítmény kényszere jut az eszünkbe. Ha a világot megváltani nem tudjuk, azért tehetünk azért, hogy a munkahelyünk komfortosabb legyen számunkra.

Ha a kosár mindig teli - Így ne költekezd túl magad, ha vásárolsz

Veled is megesett már, hogy tényleg csak 1-2 dologért kellett beszaladnod a boltba, aztán ott meglátsz ezt meg azt, és végül púpos kosárral hagytad el az épületet? Jó, jó, volt benne olyan is, amit jó áron, leértékelve vettél, tehát igazából spóroltál is, de tedd a szívedre a kezed: azért a legtöbb termék olyan, ami várhatott volna még, vagy éppen teljesen felesleges.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.