2015.06.17. 14:00:00 11960 267

Ez itt az óceán! Google Maps csodás, vízalatti fotókkal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Régóta tervezel egy nagy nyaralást, valamelyik, óceáni szigetre? Vagy csak - velem együtt - régóta álmodozol a lehetőségről? A Google térkép “utcakép” funkciójával most tényleg elképesztő helyekre utazhatsz el másodpercek alatt.

Cápák | Forrás: google.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cápák | Forrás: google.com

Teljesen új helyszíneket barangolhatunk be virtuálisan, szám szerint 40-et. Ezek a világon szétszórtan helyezkednek el, úszhatunk Ausztrália partjainál, megnézhetünk hajóroncsokat és korallzátonyokat Freeportnál (Bahamák), a tenger felől látjuk Monakó parti nevezetességeit a térkép használatával

A Google térkép- és ezen belül utcakép szolgáltatása nagyon sokat segít nem csak a turistáknak, hanem a tudósoknak is. A térképpel számtalan, korábban nehezen elérhető helyre juthattak el lelkes, idővel rendelkező amatőrök, és válaszoltak meg súlyok kérdéseket. Például 2014-ben a Google térkép segítségével újságírók találták meg az IS egyik kiképzőtáborát.

Az óceáni “utcakép” segítségével a tudósokat segítik, így könnyebben (olcsóbban) vizsgálható a korallok és a vizek élővilága, illetve annak alakulása a szennyezettség hatására.

Kíváncsi vagy, hogyan elemzik a felvételeket tudományos szempontok szerint? Az alábbi videóban (magyar felirat elérhető) nagyon jól összefoglalják:

Forrás: http://www.sciencealert.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...