2015.05.27. 18:14:02 9779 310

Ételek, amelyek segíthetnek a fogyásban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A hőn áhított fogyás érdekében nem sajnáljuk a pénzt és az időt, főleg ilyenkor nyár előtt. Gyakorlatilag lehetetlen lenne felsorolni, hogy hány fajta kapszulát, csodamódszert és terméket ajánlanak fogyókúrához a gyártók és a forgalmazók. Te azért ne dőlj be mindennek, inkább tégy róla, hogy ezek az ételek a kosaradban landoljanak.

Fogyókúra - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogyókúra

1. Tojás

A szokásos péksütemény helyett egyél tojásrántottát vagy főtt tojást reggelire, két kis szelet pirítóssal. Sokkal később fogsz megéhezni, mintha péksütit ettél volna, kevesebb kalóriát tartalmaz, nincs benne felesleges cukor, ám jóval több benne a tápanyag.

2. Saláta

Ebéd előtt fogyassz el egy nagy tál salátát. Ily módon hasznos rostokkal, tápanyaggal és vitaminnal töltheted meg a gyomrod, és utána kevésbé tudod teletömni magad.

3. Igyál zöld teát

Ha unod a vizet, igyál üres teát, lehetőleg zöld teát. Itt olvashatsz többet arról, hogyan segíthet a fogyókúrádban: Hogyan segíthet a jeges tea a fogyásban?

4. Körte és alma

Mindkét gyümölcs tökéletes rost forrás, és a bennük található pektinnek köszönhetően csökkenti a vércukorszintet és segítenek elkerülni a nassolást.

5. Leves

Leves fogyasztásával egy kicsit becsaphatod az agyad. Úgy fogod érezni, mintha nagyon jól laktál volna, de a kalóriafogyasztásod minimális lesz.

6. Grapefruit

Egyél egy nap legalább két étkezés előtt grapefruitot és a tested hatékonyabban alakítja majd a kalóriákat energiává, legalábbis erre utal egy 2006-os tanulmány.

7. Fahéj

Tegyél a zabkására vagy a joghurtba fél kávéskanálnyi fahéjat és segíteni fog a délutáni cukoréhség leküzdésében. A vércukorszint és a koleszterinszint csökkentésében is segíthet a fahéj.

8. Chili

A chiliben és az erős paprikákban található kapszacin segít az étvágy csökkentésében. Akár a reggeli tojásrántottát is megbolondíthatod vele. Ráadásul boldogság hormont is termel a chili!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az egészség kis segítői, a csírák

Az egészséges táplálkozás egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, és a csírák fogyasztása egy kiváló módja annak, hogy belecsempésszünk egy kis extra tápanyagot és frissességet a mindennapi étkezésünkbe. Ezek az apró csodák tele vannak olyan tápanyagokkal, amelyek segíthetnek az egészségünk megőrzésében és az immunrendszerünk erősítésében.

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Az Auchanból vásárolt szénsavmentes vizet hívott vissza a Szentkirályi

A Szentkirályi minőségellenőrző laboratóriuma jelezte, hogy a palackozás során a 1,5 literes szénsavmentes Szentkiralyi termékbe csekély adagban tisztitószer került, ezért a Szentkirályi Magyarország kéri a fogyasztókat, akik múlt pénteken, március 22-én bármelyik Auchan áruházban olyan 1,5 literes, szénsavmentes (rózsaszín kupakos) Szentkirályi ásványvizet vásároltak, amelynek a palack nyakán látható lejáratai ideje 21.03.2025, hogy ne fogyasszák el azt, hanem vigyék vissza az áruházba, ahol vásárolták.