2023.06.28. 13:15:00 7031 258

EMDR terápiával a mentális egészségünkért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre! A szem mozgásából, azaz arról, hogy az egyes állításaink közben merre tekintünk, meg tudják állapítani, hogy visszaemlékezünk-e, esetleg füllentünk-e a beszéd pillanatában. Éppen ezért az sem meglepő hír, hogy az irányított szemmozgások hatással lehetnek a mentális folyamatainkra.

EMDR terápia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com EMDR terápia

Ahogy szervezetünk a bőrfelületünk és egyéb szerveink sérüléseit próbálja gyógyítani, úgy szándékozik az agyunk is helyrehozni az érzelmi megrázkódtatások lenyomatait.
Elménk köztudottan nagyon bonyolult működésű, emellett hihetetlen dolgokra képes, így nem csoda, ha az elszenvedett pszichológiai traumákat úgymond blokkolja a mentális egészségünk védelmének érdekében. De az sok esetben nem lehet jó, ha egy gyógyulatlan érzelmi seb tátong a lelkünkben!

A teljes érzelmi gyógyulásunkhoz hosszú és fájdalmas út vezet, ha hajlandóak vagyunk foglalkozni ezzel az érzelmi gáttal! Ilyen nehezen megoldható pszichés probléma pl. a poszttraumás stressz szindróma is.

Mi az az EMDR terápia?

Ez az eljárás egy olyan pszichoterápiás folyamat, amely révén a szakemberek egy adott protokollt követve vezetik rá a pácienseiket arra, hogyan kell a természetes gyógyulási folyamatot elindítani önmagukban.
AZ EMDR terápiát nemcsak (egyszeri) traumák kezelésére, de hétköznapinak tartott, ugyanakkor az önbecsülésünket csökkentő emlékek feldolgozására is alkalmasnak tartják.

Az EMDR kezelés alkalmával először az kerül meghatározásra, hogy melyik traumatizáló emlékkel kell dolgozni, majd a kezelést végző személy kézmozdulatokat végez a páciens látómezőjében. Ezeknek a kézmozdulatoknak nagy jelentősége van, amelyeket a páciensnek a szemmozgásával szükséges lekövetnie.
A múltbeli események a jelenben kimutatható hatásaik tekintetben kerülnek vizsgálatra, mivel egy időben a jövőbeli új attitűdök és megerősítő cselekvések kialakítását is megcélozzák.

A terápia alkalmazása során a fájdalmas epizódok érzelmi szinten fokozatosan kerülnek feldolgozásra, és a folyamat sikeres végén teljes érzelmi átalakulás megy végbe. A feldolgozatlan traumából származó negatív kihatások éppenséggel az erősségeinkké is válhatnak, lásd rémült áldozatból erős túlélővé válhatunk.

Forrás: emdr.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...