2014.12.18. 14:54:56 7889 19

Életre kelt fantázialények gyermekrajzokból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Teljesen odáig vagyunk ezért a kedves és kreatív ötletért! Gondolj csak bele, milyen lenne, ha a te fantáziád szüleménye egyszer csak a kezedbe kerülne. Valószínűleg kibújnál a bőrödből! Bizonyára ezek a gyerekek is így éreztek, amikor megkapták a rajzuk élethű mását.

Plüssállat rajzból - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Plüssállat rajzból

A kezdetek

A Budsies.com alapítója, Alex Furmansky valóra váltja a gyermekrajzokat, legyen szó egy keszekusza bagolyról vagy fura szörnyecskéről. Elsőként a saját húga által megálmodott és lerajzolt dagadt egyszarvúnak adott életet, azóta a sikere töretlen.

Ezt követte a többi rokon, míg végül ki kellett terjeszteni az üzletet. A Budsie-lények és boldog tulajdonosainak fotói szinte az egész világot bejárták. Ma már bárki beküldheti a rajzát (akár kreatív felnőttek is) és hippoallergén plüssjátékként kaphatja vissza, mert a készítőknek természetesen a minőségi is nagyon fontos.

Az első plüssAz első plüss

A gyerekek fantáziavilága nagyon gazdag, ahogy ezek a fotók is mutatják. Az, hogy ezek a rajzok végül nem a kukában kötnek ki és egy ölelhető játékként térnek vissza a kicsik életébe, valószínűleg mindennél nagyobb örömmel tölti el őket. A budsie.com egyébként támogatja a rászoruló és beteg apróságokat is.

Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból

A gyermekrajzokról

A gyerekek rajzai sajátos kommunikációs formák, nem igazán művészet, de jelentésük van. A színek, a formák, a rajzok mérete, elhelyezése, a téma, mind-mind árulkodhat a kicsik lelki világáról, érzelmeiről és fejlődéséről.

Például ha kis méretű, keskeny rajzokat látunk, az jelentheti, hogy a gyermek szorongóbb, esetleg kevésbé magabiztos, gátlásos. A nagyobb, határozott vonalvezetésű ábrák magabiztos gyerkőcről árulkodnak, ám lehet, hogy túl akaratos és önfejű.

A színek esetében a túl sok vörös vagy túl sok fekete szín használata lehet intőjel. A vörös agresszióra, a fekete szomorúságra utalhat.

A gyermekrajzok elemzése nagyon összetett pszichológiájú, így mindenképpen szakembert igényel. Ha valami furcsasággal találkozunk, semmi esetre se hagyjuk figyelmen kívül, és ne kicsinyeljük le a gyermekrajzok fontosságát, hiszen mint említettük óvodás és kisiskolás korban a kommunikáció egy fajtájaként kell rájuk tekintenünk.

Még több Budsies-figura

Egyszerűen lenyűgözőek:

Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból

Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból
Plüssállat rajzbólPlüssállat rajzból

Forrás: Fotók és sztori: boredpanda.com, budsies.com, Háttér: oviszulo.hu,

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.