2015.10.24. 18:45:04 13326 309

Egészséges nasik nagy esti mozimaratonokhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha már az időjárás olyan kegyetlen tréfát űz velünk, hogy a vénasszonyok napos nyara helyett inkább óriási mennyiségű csapadékot zúdít ránk, nem tehetünk mást, mint a kanapén elnyúlva, egy takaró alá kuckózva maratoni filmnézéseket tartunk. Ennek elmaradhatatlan kelléke valamilyen ropogtatnivaló.

Banán és mandula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Banán és mandula

Az ember ilyenkor hajlamos a közeli bolt popcorn, chips, ropi stb. készletének teljes felvásárlására és ennek az óriási mennyiségnek a teljes elpusztítására. (Legyünk őszinték, a filmnézés lényege sokszor nem csak az, hogy növeljük műveltségünket e téren, hanem hogy lelkiismeretfurdalás nélkül tömjük magunkba ezeket a „mindenfajta”, kevésbé egészséges finomságokat.)

De van más lehetőség?

Mondjuk, ha unjuk ezeket a nassolnivalókat, esetleg valami igazán egészségeset rágcsálnánk az adott film legizgalmasabb percei alatt? (Vagy ha tényleg felvásároltuk és megettük a bolt teljes készletét.:-)) A válasz: naná, és nem is csak egy lehetőség van erre.

Smoothie

Talán a legegyszerűbb elkészíteni. (Na, jó, talán a gyümölcstál, telerakva mindenféle földi jóval még ennél is egyszerűbb.) Kell hozzá egy pohár tej, egy natúrjoghurt és valamilyen, kedved szerinti gyümölcs. Ezeket pürésítsd, és már kész is.

Mártogatós+ különféle zöldségek

Recepteket már nálunk is olvashattál a különböző krémekhez, úgyhogy elő a kedvenc zöldségeiddel és az ötletekkel! Keverd ki a krémeket, vágd fel vékonyra a zöldségeket és már indulhat is a film!

Banános, mandulás krém

Ehhez a finomsághoz egy tálban keverj össze 1 banánt, csipet tengerisót, egy késhegyni fahéjat, 4 evőkanál mandulakrémet, 1 teáskanál citrom- vagy narancslevet, 1 evőkanál mézet. Ezt pürésíts és már kész is.

Csokikrém, másképp

Ehhez pürésíts 4 megpucolt avokádót, 5 evőkanál kakaóport, 4 evőkanál vizet, 1 késhegyni vaníliaport (esetleg vaníliáscukrot) és édesítőként 5 evőkanál agavészirupot.

Isteni uborkás kenyér

Uborkát és retket szelj vékony szeletekre, néhány szelet magos kenyeret kenj meg finom natúr sajtkrémmel. Pakold rá a zöldségeket, szórd meg sóval és borssal, aztán jó étvágyat!

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...