2023.04.11. 09:55:00 5715 234

Debrecenbe kéne menni! - Programötletek a városban és környéken
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Éljen a szabad királyi város! 330 éve ezen a napon kapta meg Debrecen I. Lipót királytól az erről szóló kiváltságlevelet, a város lakói pedig büszkén emlékeznek a kitüntető alkalomra az évente megrendezett városnappal.

Debrecen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Debrecen

A város környékén élők ma munka után még elcsíphetik a MODEM-ben tartandó tárlatvezetést, amely Debrecen város napja alkalmából kerül megrendezésre. A Modern és Kortárs Művészeti Központ 17 órától várja Földközelben elnevezésű programján az érdeklődőket, amelyen ingyenesen vehetünk részt.

Ady Endre Óh, Debrecen… című költeményében így ír a városról:
“Óh Debrecen, ki büszkén hordod
A művész-pártoló nevet…”

“Fel dalra hát!... Debrecen népe
Szinházba tódul télen át,
A szépért való lelkesültség
Itt, Debrecenben él tehát…”

A debreceni Csokonai Színházban a városnap alkalmából Debrecen felett az ég címmel koncertet hallgathat meg a zenekedvelő nagyérdemű, míg hétvégén a Szabó Magda joggal méltatott Für Elise című regényéből készült színművet tekinthetjük meg.

Hétvégi kirándulás Debrecenben és környékén

Szombat délután helytörténeti sétával várják az érdeklődőket a város belvárosában. Így az is megismerheti a város történetét, aki életében először látogat el ide. A túra 15 órától indul a Déri Múzeum elől.
Ha már szóba került a múzeum, a belvárosi séta előtt, vagy után szakítsunk időt betérni ide. A számos érdekesség között igazi különlegességnek számítanak a Csodakamra és a Szamuráj udvarház elnevezésű gyűjtemények.

A hortobágyi Kilenclyukú kőhíd csodálatos kulturális örökségünk, amely tartalmas kirándulási lehetőségeket rejtő térségben található. Ha pedig túrázni támadna kedvünk, akkor erre remek helyszín a Debrecenhez közeli Erdőpuszták elnevezésű vidék, vagy a síkság látképét megtörő Hármashegy. A délelőtti kalandozások után átmelegedhetünk az Aquaticum SPA Debrecen szaunavilágában, vagy átmozgathatjuk tagjainkat a fedett mediterrán élményfürdő medencéiben.

Forrás: www.programturizmus.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...