2023.06.21. 17:25:00 6741 287

Cseréld a kávét matchára! Újra hódít a reggeli teázás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudsz lemondani az éltető és forró reggeli italodról? Kávé nélkül nem bírsz rendesen felébredni? Ha nem reggelizel a nap első csésze feketéje előtt, akkor sajnos nem csak jót kapsz a kávétól! Hogyan juss koffeinhez anélkül, hogy éhség nélkül kelljen magadba tuszkolni a falatokat?

Matcha tea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Matcha tea

A válasz a matcha! A zöld tealevelek őrölt formában tökéletes alternatívát nyújtanak a pörgős reggelekhez és az energikus naphoz, hiszen L-teanint is tartalmaznak, ami az éberségünk mellett a kreativitásunkat is felébreszti. (Ez a hatóanyag a kortizolszintünkre van kedvező hatással.)

Miért igyál matcha teát kávé helyett?

A matcha a kávénál több antioxidánst tartalmaz, valamint az energiát nyújtó hatása is hosszabb, viszont koffeintartalma alacsonyabb, ezáltal nem “dobja meg” a szervezetet túl hirtelen. Ráadásul a matcha egyéb összetevői fokozatos felszívódást tesznek lehetővé.
A zöld tea anyagcserefokózó hatása és a C-vitamintartalma szintén a macha felé billenti a mérleg nyelvét. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy nemcsak, hogy nem színezi el a fogzománcot, de antibakteriális hatással szintén rendelkezik.
Emellett a matchának immunrendszererősítő és méregtelenítő hatást ugyancsak tulajdonítanak.
A kávénak gyakran róják fel, hogy dehidratációt okozhat, míg a matcha épphogy bőrszépítő hatású.
Ezt a teát a kávéval ellentétben ajánlják kismamáknak és szoptató anyukáknak fogyasztani.

Matcha teát készíteni sokáig tart?

Caak vizet kell melegítenünk, sohasem forralnunk! A maximum 170 fokos vízet ráöntjük az előzőleg átszitált matcha teára, majd speciális habverővel, azaz teakeverő ecsettel elkeverni. Természetesen sokat segíthetünk a saját dolgonkun, ha a jó minőségű matcha porhoz megvásárolunk minden, az elkészítéséhez szükséges eszközt. A teaszertartásunk hamar a reggeleink kedvelt részévé válhatnak, amelyben a gyönyörű készletünknek is a nagy lehet.

A nyári hőségben sokszor megkívánhatjuk a jeges kávét, azonban matcha teát fogyasztva sem kell lemondanunk a hűsítő hatásról, mivel ezt ugyanúgy kihűthetjük, mint korábbi kedvencünket.
Azonban, hogy ne tántorítson el minket első próbálkozásra a matcha tea szokatlan íze, érdemes más ételekbe és italokba belecsempészni, majd heti 1-2 nap kicserélni a reggeli kávénkat rá a kezdeti időszakban.

Forrás: www.breakawaymatcha.com, www.matchacafebali.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...