2024.03.07. 08:34:37 6901 271

Csak még egy kérdés: Honnan származik Columbo ikonikus ballonkabátja?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ami az angyalábrázolások esetében a glória, az Columbo esetében: a „pótolhatatlan” drapp színű ballonkabát; az esélye-sincs-elmaradni szivar; a töprengést és az aha-elményt erőteljesen tanúsító homlokra helyezett kéz; a jellegzetes kellékké nőtt Peugeot 403 kabrió. És… természetesen nem maradhat ki a karakterjellemzés paklijából a nevenincs kutya, valamint a minden történetben – mintegy csalitörténetbe ágyazottan – megemlített feleség, akit viszont hősünk egyetlen alkalommal sem prezentál.

Basset hound - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Basset hound

Columbo hadnagy karaktere elválaszthatatlanul összenőtt Peter Falkkal. Ez a kócos, minden gyanús lében kanál, nem kicsit szétszórt, mégis zseniális nyomozó; ez a megunhatatlan figura örökre belopta magát a klasszikus bűnügyi sorozatok rajongóinak szívébe. Van azonban néhány érdekesség, amiről még a Columbo-fanok sem biztos, hogy tudnak. Ezek közül mazsoláztunk.

Az ikonikus kabátról már esett szó a fentiekben, ám arról nem, hogy ez a ruhadarab Peter Falk saját gardróbszekrényéből származik, hogy minél inkább azonosulni tudjon az általa megformált karakterrel.

Peter Falk valós életbeli felesége, Shera Danese, a Columbo tévésorozat több epizódjában (egészen pontosan hatban) is feltűnt, amelyekben különféle mellékszerepeket játszott.

A főszereplő számos alkalommal élt az improvizálás lehetőségével. Leginkább a gesztusok szintjén kapott kellő mozgásteret ehhez, hogy minél hitelesebbé, valósághűbbé formálhassa a hadnagyot. Ám előfordult, hogy teljesen hétköznapi beszélgetésekkel szakította félbe a gyanúsítottat játszó színésztársait.

Ez az 1970-es évek elején készült nyomozós sorozat mind a mai napig nagy népszerűségnek örvend. Az igénytelen külsővel, ám éles elmével felvértezett, a gyanúsítottjait sziporkázó módon tőrbe csaló Columbo hadnagy alaposan megingatja a talajt a külső alapján ítélkezők, és az első benyomásban hívők lába alatt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.