2023.06.17. 13:59:46 7052 267

Brokkoli? - Kend a kenyeredre!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A változatos, finom, egészséges reggeli elengedhetetlen egy tökéletes naphoz. Tény, hogy ez igényel némi előkészületet, mert a pékségekben megvásárolható péksütik ugyan finomak és könnyen beszerezhetőek, de semmiképpen sem tartoznak az egészséges kategóriába.

Brokkoli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Brokkoli

Habár elsőre ijesztőnek és rettentő időigényesnek tűnik egy-egy egészséges fogás előállítása, hidd el, azért nem kell visszahőkölni, mert órákat azért nem kell a konyhában tölteni ez miatt. Egy-egy kenyérre kenhető máj- vagy zöldségkrém villámgyorsan elkészíthető és ízletes fogás lehet a család minden tagja számára. Most a brokkolit tesszük a botmixer alá, úgyhogy figyelj, mert ezek a hozzávalókra lesz szükséged a brokkolis-zöldfűszeres kencédhez:

  • 25 dkg brokkoli

  • 10 dkg kesudió

  • 1 db mogyoróhagyma

  • 3 dkg petrezselyem

  • fél csokor metélőhagyma

  • 2 dkg kapor

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 1 adag kerti zsázsa

  • só, bors

A brokkolit szedd rózsáira, a torzsáját kockázd fel és forrásban lévő sós vízben főzd 3 percig. Öntsd le róla a lét, tedd jeges vízbe, majd hagyd megszáradni. A petrezselymet, zsázsát, metélőhagymát, kaprot szeld apró darabokra. A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben, olajon dinszteld üvegesre. Ha kész, mehet hozzá a kesudió, amit piríts aranybarnára. A zsázsa és a metélőhagyma kivételével minden mehet egy edénybe, hogy az egészet egy botmixerrel összepürésíthesd. Majd add hozzá a maradék zöldfűszereket, végül ízesítsd sóval, borssal, ha még szükségét érzed. Zárható dobozban, csavaros tetejű üvegben, hűtőben tárolva akár 2 hétig is kibírja – de szerintünk előbb el fog fogyni!:-)

Forrás: essen-und-trinken.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...