2021.06.02. 17:15:00 10249 252

Bor és naplemente - Ez az 5 legszebb nyári borozós hely Magyarországon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha neked nem is a Balaton a Riviéra, számos más okból szintén felkeresheted hazánk gyönyörű tájait, nem kötelező ott fürdeni. A balatoni tájegység remek kirándulóhely, és gasztronómiai lehetőségei - koncentráljunk most a borra - ugyancsak figyelemre méltók. Természetesen a jelen lista szubjektív, de mindenképp bakancslistás helyek, ahol nem jártál vagy nem kóstoltál még!

Borozás badacsonyi kilátással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Borozás badacsonyi kilátással

Noha nem vagyok rendszeres borfogyasztó, a nyári borozásnak megvan a maga sajátos hangulata, amit minden évben nagyon várok. Akár a párunkkal, akár baráti társaságunkkal ruccanunk le borkóstolóra, a finom nedűk mellett mindig meghatározó szempont a helyszín elérhetősége és szépsége is. Ha nyár, akkor vízpart! Ha Magyarország, akkor Balaton!

5 kihagyhatatlan borterasz a Balaton partján - Borajánlóval!

Badacsonyörs - Csendes Dűlő Szőlőbirtok

Csend, nyugalom, no meg páratlan panoráma a hajdani öreg présházak között, amit szállóvendégként is élvezhetünk. A borteraszon szezonális finomságok is fogyaszthatók, ám ha már ide látogatunk, kortyoljunk bele a nemesek nedűjeként elhíresült borba. A Kéknyelű igazi kuriózumnak számít, kizárólag ezen a borvidéken terem.

Balatonederics - Szabó Pince

A kezdetben kis családi pincészet büszke borainak kézműves jellegére. A kedvenc vörös, fehér vagy rosé borunk elfogyasztása közben megcsodálhatjuk a szigligeti öbölre és a tanúhegyekre is nyíló csodálatos kilátást. Ha itt járunk, kérjünk egy palack Kőfejtő Cuveé-t!

Balatonlelle - Pócz Pincészet

Pincelátogatás? Borkóstolás? Pihenés? A balatoni panorámás borterasz mindegyikre megadja a lehetőséget. Aki igazi frissítőre vágyik a nyáresti melegben, mindenképpen kóstolja meg a citrusos illatú, gyümölcsös ízvilágú Bubbori Fehér Gyöngyözőbort.

Csopak - Jásdi Borterasz

A tóra néző dűlők és a csillogó víztükör között elhelyezkedő pince teraszán ízletes hidegtálak kíséretében élvezhetjük a nyaranta megrendezésre kerülő borestek bármelyikét. A balatoni borok kedvelőinek, főként különleges alkalmakkor, kihagyhatatlan a homokköves dombról készült Lőczedombi Olaszrizling! A rizling almás-barackos jegyeit mandulás zamat lágyítja.

Hegymagas - Pap Wines

A kézműves borászat filozófiájához mérten igyekszik minél magasabb fokon palackba zárni a hűséget. A Szent György-hegy pedig a a vulkáni ásványianyag és sótartalom mellett még a pazar kilátásról is gondoskodik. A konyha vegetáriánus fogásai mellé ízleljük meg a Pinot Noirt különleges vörösbort, amelyre a hely borászai a legbüszkébbek.

Nyári borozáskor is tartsd ezt figyelembe!

Már csekély mennyiségű alkohol is hatással van az emberi test hőmérsékletét ellenőrző folyamataira: Hogy közérzetünk jó maradhasson, a vízhajtó és dehidratáló hatású alkohol, esetünkben a bor, mellé fogyasszunk bőségesen vizet is! Gyomrunkat pedig semmiképpen se terheljük meg nehéz ételekkel borkóstolás előtt!

Ötlet: www.femina.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?

Farmer farmer hátán – Mit érdemes idén tavasszal magunkra ölteni, már ami a farmert illeti?

A farmer alapdarab a ruhatárunkban. Szerintem nincs is olyan, akinek ne lapulna a szekrényében minimum egy példány ebből a darabból. Habár a farmer az örök divat jelképe is lehetne, azért bizonyos értelemben neki is alkalmazkodnia kell a folyton változó trendekhez.