2022.03.17. 12:20:00 5763 210

Boldogság helyett boldogulás? Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A boldogság manapság már nem egy lelkiállapot, hanem egy igazán fontos célként szerepel az emberek életében. Azonban így pont, hogy a lényegét veszíti el ez az érzés, és az utána folyó hajsza árthat is nekünk azáltal, hogy az énközpontú gondolkodás felé hajt.

Boldogulás és boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogulás és boldogság

Saját boldogságunk keresése közben sajnos mások kárára lehetünk, de ironikus módon a túlzott önmagunkra koncentrálás magányossá is tehet minket.
A boldogság forrása azonban nem ritkán épphogy a kölcsönös szociális támogatottságból fakadhat: Amikor másokért erőfeszítéseket teszünk, hozzájárulunk a társadalmi jóléthez, és ennek során gyakrabban élhetünk át pozitív érzelmeket.

Amikor úgy érezzük, hogy boldogtalanok vagyunk, keressük meg annak forrását, és ne hibáztassuk miatta magunkat sem. Ugyanakkor ne értékeljük túl a boldogság érzését sem, mert az utána folytatott kétségbeesett hajsza után csalódhatunk az érzés intenzitásában is.

A jólét javítása

A boldogságnál mélyebb értelmet nyert fogalom a sikerélmény, az önértékelés és a másokkal való kapcsolatot is magába foglalja. Tegyünk érte folyamatosan!

  1. Győződjünk meg arról, hogy önmagunkén túl a gondunkra bízott egyének alapvető szükségleteit is tudjuk-e biztosítani.

  2. Vigyünk olyan célt is az életünkbe, amelyik nem saját érdekeinket helyezi előtérbe: hitünk vagy meggyőződésünk szerint vállaljunk elkötelezett szerepet egy-egy segítő szándékú vagy szakmai csoportban. Az önkéntesség egy olyan tevékenység, amely pozitívan hat vissza ránk.

  3. Szánjunk rendszeresen időt számunkra élvezetes tevékenységekre. Hobbi híján járjunk ki a természetbe sétálni vagy kapcsolódjunk ki zenehallgatás közben.

  4. Ápoljuk és terjesszük ki pozitív emberi kapcsolataink körét. A családi és a baráti kapcsolatok mellett, szánjunk időt munkahelyi kapcsolataink ápolására is.

Csalódást keltő lehet az is, hogy a jelenlegi világszintű történések (pl. természeti katasztrófák, politikai igazságtalanságok, mélyszegénség) tükrében nem is biztos, hogy mindenki elsődleges célja a boldogság elérése, sokkal inkább a boldogulás. A boldogságra való buzdítás pedig az együttérzés hiányát keltheti a traumákat elszenvedőknek. Az, hogy mások (néha túlzóan) boldognak tűnnek, további szorongást eredményezhet esetünkben.

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Gyors receptekből soha nem elég! – Ezt az egész család imádni fogja!

Minél kevesebb idő, minél kevesebb összetevő, minél gyorsabb elkészítés, minél több „rajongó” – a tökéletes recept titka, pláne késő tavasszal, vagy éppen nyáron, amikor nincs idő/kedv a sütő mellett álldogálni és azt várni, mikor készül már el az ebéd, vacsora.

Ezek a természetes antibiotikumok erősíthetik az immunrendszered

Az antibiotikumok, vagyis az antimikróbás készítmények bevezetése óta gyökeresen átformálódott az emberek és mikroorganizmusok közötti kapcsolat mibenléte. Az orvostudomány egyik kimagasló lépése volt az, hogy olyan betegségek is gyógyíthatóvá váltak, amelyek azelőtt halálos kimenetelűek voltak. Bár e szerek használata továbbra is kulcsfontosságú a modern gyógyításban, mégis érdemes élni a természetes antibiotikumok kínálta lehetőséggel.

Időnként nem árt egy kis csípős – Amit tudni akartál a jótékony chiliről

Élénk piros szín, intenzív íz, nyelvet perzselő, szemet könnyre fakasztó, ajkat sajdító hatás. Ezek az első gondolatok, melyek eszünkbe jutnak az Amerikából származó chili paprikáról. A paradicsommal, burgonyával és padlizsánnal egy növénycsaládba sorolható chili iránt rendkívül nagy az érdeklődés. A „chilimánia” jelenségkörébe olyan események tartoznak, mint a chilievő versenyek és a sokszínű gasztronómiai kreatívkodások. Mit tudunk még erről a „tűzről pattant” növényről?