2017.08.26. 14:05:16 14547 408

Boldog meztelenség – A tudomány szerint is jó, ha meztelenül alszol
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tikkasztó nyári hőségben sokszor legszívesebben még a bőrünkből is kibújtunk volna, olyan melegünk volt. No de a minimum, hogy a legjobb lett volna valami „aligruhában”, vagy fürdőruhában, esetleg egy szál semmiben mászkálni. De ugye, ezt sajnos nem tehettük/tehetjük meg. Ám álmodozni azért lehet!

Meztelen alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Meztelen alvás

Akár szó szerint is, hiszen este nyugodtan bújhatunk akár meztelenül is az ágyba! Még így nyár végén sem fogunk fázni a takaró alatt, az biztos! Hogy miért jó ez nekünk, azon kívül, hogy kevésbé lesz melegünk? Mondjuk a következők miatt!

Boldogabbá teszi párkapcsolatunkat!

Ezt az információt kivételesen egy amerikai tanulmánynak köszönhetjük. 1000 britet kérdeztek meg arról, van-e valamilyen hatással a pucéran alvásuk a kapcsolatukra, és többségük pozitív választ adott. Valószínűleg ez a meztelenség miatti gyakoribb bőrkontaktus miatt lehet, hiszen többen azt mondták, közelebb érzik magukhoz partnerüket.

A meztelenség fiatalabbá tehet!

Ha pizsama nélkül hajtod álomra a fejed, lassítható a test öregedési folyamata. Egy szaklapban publikált tanulmány szerint minél hűvösebb van a paplan alatt, testünk annál több melatonint termel. Ez a hormon irányítja az alvási ciklusunkat, illetve a növekedési és az öregedési folyamatokért is felelős.

Nyugodtabb lesz az álmod, ha meztelenül alszol

Egy holland tanulmány szerint, melyet még 2008-ban végeztek, a pucér alvás aktiválja szerveztünk természetes hőszabályozását. Azt tudtad, hogy alvás közben testünk akár fél Celsius fokot is „hűlhet”? Így testünk maga találja meg a számára megfelelő alvási hőmérsékletet. A rajtunk lévő ruharéteg alvás közben csak megzavarja ezt a folyamatot, ezért is szenvedünk olyan sokat alvászavartól.

Ha pucéran alszol, könnyebben fogysz?

Szintén egy tanulmány szerint a meztelenül alvók könnyebben fogynak. Ez azért is lehet így, mert a rajtunk található úgynevezett barna zsír segít a kalóriák elégetésében, hiszen hőt termel. Rossz hír, hogy minél idősebbek vagyunk, annál kevesebb barna zsír található rajtunk, ezzel ellentétben a duciságot okozó fehér zsírpárnákból annál több van. Jó hír viszont, hogy a barna zsír újra termelődhet, mondjuk egy kis fázással! Ússz, mert ilyenkor nem melegszik fel a tested, csavard le a fűtést télen, hogy hőtermelésre ösztönözd a tested, vagy aludj meztelenül! A hidegebb környezetben eltöltött idő jó hatással lesz a barna zsír termelődésünkre, ezáltal több kalóriát is égethetünk el! Remek, ugye?

És amiért még jó meztelenül aludni:-)

-Kényelmes!:-)

-Spórolhatsz vele, hiszen nem kell pizsamára, hálóingre költened!:-)

-Spórolhatsz vele, hiszen ennyivel kevesebbet kell mosnod!:-)

-A pároddal történő vitás kérdéseket valószínűleg könnyebben megoldjátok majd, illetve a békülésre is nagyobb az esély egy-egy vita után.;-)

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.