2021.12.28. 12:25:00 9115 280

Bejglimérgezés után: Elő az emésztést segítő chi-kung gyakorlatsorral!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A karácsony utáni morzsaparti végén sokan észrevehetjük, hogy picit szorít hasban a nadrág. A sorozatos túlevések bizony megterhelik a gyomrot, így emésztésünk segítségre szorulhat. Ha a jótékony narancsnál több kell sajátíts el egy másik segítő praktikát!

Teli hassal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Teli hassal

Természetesen az lenne a legjobb megoldás, ha meg tudnánk állni a repetázást és a “csak még egy szelet” sütit, de nem csoda, ha nem tudunk ellenállni a bőségesen terített asztalnak. Ilyenkor sokat segíthetünk a közérzetünkön, ha az étkezések között rövid sétákat teszünk, és minél több rostban gazdag ételt is igyekezzünk beiktatni a menübe!

A nem túl intenzív testmozgás, szigorúan minimum 1 órával evés után, ugyancsak remekül beindítja a belső szervek működését. Próbáld ki az emésztést segítő chi-kung gyakorlatokat, és lélegezz mélyeket!

Chi-kung gyakorlatsor a jobb emésztésért:

  1. Állj laza térddel és dörzsöld össze a tenyerünket, hogy felmelegedjen. Közben a két kezed ujjai ne nézzenek egy irányba! Egyenesítsd ki a lábunkat és tenyereddel gyengéden masszírozd meg a derekadat ott, ahol a veséid vannak.

  2. Tedd a kezed a csípődre a és végezz nagy körző mozdulatokat legalább hússzor először az egyik, majd a másik irányba.

  3. Írj le csípő nyolcasokat miközben kezeddel azon a csípődön körözöl a tenyereddel, amelyik éppen elől van. Először az óramutató járásával megegyező vagy az ellentétes irányba irányba végezd a körzéseket 20-20 másodpercig.

  4. Tedd a kezeidet a hasfalad tetejére, a jobb kezeden feküdjön a bal. Lassú nagy körökkel kezd el simogatni a hasadat, balra indítva a kört. 10 körönként csökkentsd a kör nagyságát, míg végül a köldököd körül körzöl. Az utolsó kört a köldök alatt fejezd be. Jobbra semmiképp se végezd el a gyakorlatot, mert épp ellentétest hatást érnél el!

  5. Forgasd a csípőd jobbra és balra, miközben a kezeid lazán lógnak. A test és a karok egymáshoz csapódása felpörgeti az energiákat. Ezt nyugodtan csináld addig, ameddig úgy érzed, hogy jól esik.

Végezze el az egész család ezt az egyszerű gyakorlatsort együtt!

Forrás: www.urban-eve.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

5+1 gyógyító étel - Terítéken az egészség

A kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen eleme az egészségmegőrzésnek. A WHO megerősíti azokat a nézeteket, amelyek szerint a megfelelő kombinációjú minőségi élelmiszerekkel, nagy eséllyel megvédhetjük magunkat a krónikus és fertőző betegségek egész sorától, a cukor- és szívbetegségektől, sőt: a rákos megbetegedéstől is. Az optimális étrend minimális mennyiségű cukrot, sót, valamint telített és transzzsírt tartalmaz. A napi rendszerességgel asztalra helyezett étkek gyógyító hatásúak is lehetnek. Hogyan?

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.