2023.10.08. 15:21:37 8057 273

Bab, te tápláló!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A bab egy rendkívül népszerű és tápláló hüvelyes növény, amely számos kulináris kultúrában alapvető összetevő. A babok sokféle színben és méretben elérhetők; lehetnek például fehér, fekete, piros vagy zöld színűek, kisebb és nagyobb szeműek. Azon túl, hogy finomak és rendkívül táplálóak, a babok számos egészségügyi előnnyel is rendelkeznek.

Babkrémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Babkrémleves

A bab magas rosttartalmának köszönhetően segíthet a székrekedés megelőzésében és az emésztési rendszer egészségének fenntartásában. Ezen kívül kiváló fehérje, vas, kálium, magnézium és B-vitamin forrás, amelyek jelentős szerepet játszanak szervezetünk megfelelő működésében. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez, amellyel csökkenhet a szívbetegség kockázata.

A bab sokoldalú konyhai alapanyag, amelyet számos ízletes és tápláló étel elkészítéséhez használhatsz. Most nem a hagyományos, unásig ismételt (és elkészített) babgulyás, babfőzelék receptet hoztuk, hanem egy krémesített fogást, amelyre méltán illik a "könnyen csúszik" kifejezés.

Ízekben gazdag babkrémleves

Hozzávalók:

• 2 csésze konzerv fehér bab vagy főtt fehér bab

• 1 közepes hagyma, felaprítva

• 2 gerezd fokhagyma, zúzva

• 2 evőkanál olívaolaj

• 4 csésze zöldségleves vagy alaplé

• 1 teáskanál őrölt kömény

• 1 teáskanál őrölt kurkuma

• Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

• Friss petrezselyem vagy koriander levél aprítva a tálaláshoz (opcionális)

• Tejszín vagy tej (opcionális)

Elkészítés:

Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított hagymát, és pirítsd 3-4 percig, vagy amíg üveges nem lesz. Mehet bele a zúzott fokhagyma, pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz. Szórj hozzá őrölt köményt és kurkumát, majd keverd el alaposan, hogy az aromák felszabaduljanak. Öntsd hozzá a zöldséglevest vagy az alaplevet, majd forrald fel a keveréket.

Amikor a leves felforrt, add hozzá a fehér babot, majd tekerd lejjebb a gázt, és főzd további 10-15 percig, hogy a bab teljesen megpuhuljon. Egy botmixerrel pürésítsd a levest teljesen simára. Ha szükséges, hígítsd további leves vagy víz hozzáadásával, hogy elérj egy olyan állagot, amit szeretsz. Ízlés szerint sózd és borsozd. Ha szeretnéd, önthetsz hozzá tejszínt vagy tejet, hogy krémesebbé tegye a levesedet. Ezt lassan és óvatosan keverd el, majd melegítsd fel újra, de ne forrald. Tálald az elkészült babkrémlevest melegen. Friss petrezselyemmel vagy koriander levéllel díszítheted, és némi friss kenyéret vagy pirítóst is ehetsz mellé. Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...