2015.01.19. 17:08:48 8015 23

Az év színe a Marsala! Tudod, hogy milyen?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy nagyon izgalmas, barnás, vöröses árnyalat lett 2015 hivatalos színe. Tavaly a ragyogó orchidea vitte a pálmát, és valóban jellemző volt az év különböző lakberendezési és divat cikkeiben ez a szín, még az esküvőkön is ez volt az egyik legnépszerűbb szín. Azt nem tudjuk, hogy a marsala hasonló karriert fut-e be, de az biztos, hogy kevésbé negédes stílust képvisel, és férfias illetve nőies is tud lenni. Te bevállalnád otthonod csinosítására ezt a színt?

Marsala szín | Forrás: pantone.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Marsala szín | Forrás: pantone.com

Inspiráló marsala

A marsala színkódja a Pantone skálán, ha esetleg a faladra szeretnéd kenni:18-1438.

De nem kell, hogy mindent gyökeresen felforgass a lakásban, hiszen egy két kiegészítővel is trendi, dekoratív környezetet teremthetsz magad körül. El tudjuk képzelni például azt is, hogy a négy falból csak az egyik ilyen színű. Így nem lesz olyan sötét a szoba, de mégis trendi.

Mivel a marsala a piros illetve a barna egyik árnyalatának mondható, ezért jó választás a konyhában, a nappaliban és a hálószobában is. Egy kellemes meleg színről van szó, ami elegáns, ugyanakkor visszafogott. Önmagában is szép, de kiváló kiegészítője egy tucat másik színnek is, például a kék sötétebb árnyalataival is remekül harmonizál, ahogy a lenti képeken láthatod.

Egy sötétítő vagy ágytakaró formájában egyszerűen becsempészheted a hálószobába. A nappaliba díszpárnák, pokróc, terítő, asztali futó vagy akár egy-egy ilyen színű tárolódoboz is kerülhet. Egy szőnyegnek is szép színválasztás lehet.

Marsala a nappaliban | Forrás: pantone.comMarsala a nappaliban | Forrás: pantone.com

Marsala a nappaliban | pantone.comMarsala a nappaliban | pantone.com

A konyhában és az étkezőben kellemes hatást érhetsz el egy-egy marsala színű tányéralátéttel vagy szalvétával. A konyharuhák, a kisebb nagyobb tárolódobozok szintén jól mutathatnak ilyen színben.

Valóban kifinomult választás lehet annak, akinek illik a konyhájába, például a csontszín és a barna bármely árnyalatával jól harmonizálhat. A marsalából sötétebb és világosabb árnyalatokat is el tudunk képzelni. (Nálunk egészen esélytelen, mert fantasztikus kék-citromsárga kombináció a konyhabútor, a csempe és a járólap is - furcsán hangzik, de vidám csapat...)

Marsala a konyhában | pantone.comMarsala a konyhában | pantone.com

Honnan a név?

A marsala szín egyébként egy olasz vörösborról kapta a nevét, amit a szicíliai, szintén Marsala névre hallgató város környékén készítenek. Ízét a borkedvelők a portói borhoz hasonlítják. Alkoholtartalma 15-20%, amit úgy érnek el, hogy extra alkoholt tesznek a borhoz. Erre kezdetben a szállítás miatt volt szükség (hosszabb ideig legyen eltartható a bor), ma viszont már a megszokás és a népszerűség miatt keverik ilyen erős italnak a Marsala bort.

Forrás: pantone.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...